Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bibimbap med svinekjøtt

Bibimbap med svinekjøtt

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g lettsaltet sideflesk
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ts brunt sukker
  • 1 ts finhakket hvitløk
  • 3 dl jasminris
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 4 stk. egg

Dressing:

  • 2 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ts brunt sukker
  • 1 ss ristede sesamfrø
  • 1 ts eddik, 7 %
  • 1 ts finhakket hvitløk

Grønnsaker og topping:

  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. rød paprika
  • 150 g aromasopp eller sjampinjong
  • 200 g bønnespirer
  • 100 g reddik
  • 50 g rødkål
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1505 kcal
Fett 41 g
Protein 96 g
Karbohydrater 168 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Bibimbap er en koreansk rett med ris, kjøtt og ulike grønnsaker. Den kan lages i utallige variasjoner, og her har vi laget en variant med smakfullt svinekjøtt. Retten er fargerik og vakker ved servering, og fantastisk god å kaste seg over.   

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g lettsaltet sideflesk
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ts brunt sukker
  • 1 ts finhakket hvitløk
  • 3 dl jasminris
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 4 stk. egg

Dressing:

  • 2 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ts brunt sukker
  • 1 ss ristede sesamfrø
  • 1 ts eddik, 7 %
  • 1 ts finhakket hvitløk

Grønnsaker og topping:

  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. rød paprika
  • 150 g aromasopp eller sjampinjong
  • 200 g bønnespirer
  • 100 g reddik
  • 50 g rødkål
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1505 kcal
Fett 41 g
Protein 96 g
Karbohydrater 168 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
I de fleste bibimbap-oppskrifter brukes gochujang (chilipaste) som base til å lage dressingen. I denne oppskriften har vi valgt å bruke sriracha på grunn av tilgjengelighet i butikk. Bruk gjerne gochujang om du får tak i. Du kan også bruke en annen chilipaste. Husk å smak deg frem, da styrkegraden kan variere.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB15 09.10.2024 18:00:20