Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Asiatisk kyllingsuppe  - høydebilde

Ingredienser

  • 1 stk. løk
  • 6 båter hvitløk
  • 3 stk. grønn chili
  • 6 stk. sitrongress
  • 50 g galangarot
  • 10 stk. kaffirlimeblader
  • 2 ss olje til steking
  • 1,5 l kokosmelk
  • saft av 3 stk. lime
  • 0,5 dl fiskesaus (asiatisk)
  • 0,5 ss sukker

Tilbehør:

  • 400 g ferdigstekt kyllingkjøtt , gjerne av lår
  • 0,5 stk. rødløk
  • 4 stk. frisk sjampinjong
  • 100 g bønnespirer
  • 1 stk. vårløk
  • 0,5 potte finhakket frisk koriander
  • ca. 1 ss chiliolje
Del

Asiatisk kyllingsuppe

(2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En fyldig og god kyllingsuppe med asiatiske smaker som kokos, sitrongress, lime og chili. Nam!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1 stk. løk
  • 6 båter hvitløk
  • 3 stk. grønn chili
  • 6 stk. sitrongress
  • 50 g galangarot
  • 10 stk. kaffirlimeblader
  • 2 ss olje til steking
  • 1,5 l kokosmelk
  • saft av 3 stk. lime
  • 0,5 dl fiskesaus (asiatisk)
  • 0,5 ss sukker

Tilbehør:

  • 400 g ferdigstekt kyllingkjøtt , gjerne av lår
  • 0,5 stk. rødløk
  • 4 stk. frisk sjampinjong
  • 100 g bønnespirer
  • 1 stk. vårløk
  • 0,5 potte finhakket frisk koriander
  • ca. 1 ss chiliolje

Slik gjør du

  1. Rens løk og hvitløk, og kutt i grove terninger. Rens chili og finhakk dem.
  2. Knus sitrongress og galangal litt i en morter eller med baksiden av en kniv.
  3. Fres løk, hvitløk, sitrongress, galangal og kaffir lime blader i en kjele med olje til løken er blank og myk.
  4. Ha kokosmelk, limesaft, fiskesaus og sukker i kjelen og la det småkoke i ca. 15 minutter.
  5. Dra kjelen til side og la suppen trekke smak i 30 minutter.
  6. Kutt ferdigstekt kylling i biter, skjær rødløk og sjampinjong i tynne skiver, snitt vårløk fint og finhakk koriander.  Anrett suppetilbehøret i dype skåler.
  7. Sil suppen, gi den et raskt oppkok og smak til med limesaft, og eventuelt salt og pepper. Hell den varme suppen i skålene og drypp over litt chiliolje. Pynt med frisk koriander.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB12 26.03.2023 20:14:09