Asiatisk kyllingsuppe

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

En fyldig og god kyllingsuppe med asiatiske smaker som kokos, sitrongress, lime og chili. Nam!

Ingredienser

  • 1 stk løk
  • 6 båter hvitløk
  • ca. 3 stk grønn chili
  • 6 stk sitrongress
  • 50 g galangal
  • 10 stk kaffirlimeblader
  • 2 ss olje til steking
  • l kokosmelk
  • saft av 3 stk lime
  • ½ dl fiskesaus (asiatisk)
  • ½ stk sukker

Tilbehør:

  • 400 g ferdigstekt kyllingkjøtt , gjerne av lår
  • ½ stk rødløk
  • 8 stk frisk sjampinjong
  • 8 stk cherrytomat
  • 1 stk vårløk
  • ½ potte finhakket frisk koriander
  • ca. 1 ss chiliolje

Slik gjør du

  1. Rens løk og hvitløk, og kutt i grove terninger. Rens chili og finhakk dem.
  2. Knus sitrongress og galangal litt i en morter eller med baksiden av en kniv.
  3. Fres løk, hvitløk, sitrongress, galangal og kaffir lime blader i en kjele med olje til løken er blank og myk.
  4. Ha kokosmelk, limesaft, fiskesaus og sukker i kjelen og la det småkoke i ca. 15 minutter.
  5. Dra kjelen til side og la suppen trekke smak i 30 minutter.
  6. Kutt ferdigstekt kylling i biter, skjær rødløk og sjampinjong i tynne skiver, del cherrytomat i to, snitt vårløk fint og finhakk koriander.  Anrett suppetilbehøret i dype skåler.
  7. Sil suppen, gi den et raskt oppkok og smak til med limesaft, og eventuelt salt og pepper. Heoll den varme suppen i skålene og drypp over litt chiliolje. Pynt med frisk koriander.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.