Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Asiatiske kålruletter

Alt du kan lage med svinekjøttdeig

Kjøttdeig av svin har en god og mild egensmak, som gjør at den lett kan kombineres med andre smaker. Derfor gir den deg også et hav av muligheter! Her får du gode tips til tilberedning og forslag til smakfulle retter med svinekjøttdeig, som passer til både hverdag og helg.

Kjøttdeig er raskt å tilberede, og kan være et godt utgangspunkt når middagen skal raskt på bordet. Kjøttdeig av svin stekes på samme måte som kjøttdeig av storfe. Hvis du steker en for stor porsjon kjøttdeig har stekepanna lett for å avkjøles, og kjøttdeigen "koker" istedenfor å steke.

 • Stek ikke mer enn 200-300 g kjøttdeig av gangen
 • Bruk sterk varme, og la stekepanna bli ordentlig varm før kjøttdeigen legges i.
 • La kjøttdeigen steke litt før du begynner å røre
 • Begynner det å koke, ta ut kjøttdeigen og begynn på nytt med sterkere varme.

Svinekjøttdeigen egner seg godt i kjøttsauser, ovnsretter, wok eller til å ha i pitabrød, wraps eller gryter. Rask thaicurry med kjøttdeig av svin er en god gryte i en hektisk hverdag. Med en pakke kjøttdeig av svin, et glass currysaus, litt grønnsaker og en skvett fløte har du et bra utgangspunkt for en kjapp middag med masse smak! 

Rask thaicurry med kjøttdeig av svin. Server med litt ris og sukkererter.

Topp i klassiske kjøttdeigretter som taco, pasta og pizza 

Bruk favorittoppskriften din, eller prøv noe nytt! Hva med Taquitos med svinekjøtt, en rullet variant av taco? 

Taquitos fylt med litt spicy svinekjøtt og ost.

Eller hva med en hjemmelaget italiensk pizza med kjøttboller og oliven? Kjøttboller i tomatsaus med pasta og parmesan er også en hverdagsfavoritt. Den milde svinekjøttdeigen vil falle i god jord også hos de aller minste.

Pizza med kjøttboller og oliven – supert å servere til en romantisk middag for to eller i et enkelt vennelag.

Skal du lage kjøttkaker eller kjøttboller av svinekjøttdeig, bør du røre den ekstra godt med salt, og ikke spe med for mye væske. Da unngår du at farsen blir for løs i konsistensen. Den aller magreste deigen er mindre egnet til kjøttboller og kjøttkaker.

Med smaker som tar deg til Asia

Svinekjøttdeigen passer perfekt til asiatiske retter, som for eksempel asiatiske dumplings med dip eller fylte asiatiske pannekaker. Du kan også leke deg med gamle tradisjonsretter. Hva med å gi kålrulettene en asiatisk vri? Resultatet blir en spennende rett som passer perfekt som helgemat.

Asiatiske dumplings med dip – fresht og smakfullt. 

Hva er svinekjøttdeig?

Kjøttdeig av svin er rent svinekjøtt som er kvernet. Deigen kan være tilsatt 1% salt og inntil 5% is eller isvann. Dette er ingredienser som tilsettes for å kjøle ned deigen i kverneprosessen og hindre vekst av bakterier. Det finnes kjøttdeig uten tilsatt vann og salt, der flytende nitrogen benyttes for å avkjøle maskinen som kverner kjøttet. Dette er en noe dyrere metode.

 

Hvis du skal lage kjøttkaker eller kjøttboller, kan du med fordel velge den kjøttdeigen som er tilsatt vann og salt, fordi saltet allerede har bundet kjøttet sammen. Skal du bare steke kjøttdeigen, og bruke den til f.eks. taco kan det være en fordel å velge den uten vann og salt.

 

Den aller magreste svinekjøttdeigen er kvernet kjøtt av svineskinke som inneholder 5 % fett. Den vanlige svinekjøttdeigen inneholder normalt sett mellom 9 og 10 % fett. Det finnes også kjøttdeig av svin med høyere fettprosent. Alle kjøttdeiger som består av kvernet eller hakket kjøtt, og inntil 10 % fett kan merkes med nøkkelhull. Så her er det bare å velge den varianten som passer for deg!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.

  Flere yummy ideer til deg!

  Andre ting du kanskje synes er interessant

  version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB12 20.05.2024 08:03:02