Lagre

Ingredienser

  • 125 g fullkornris
  • 3 båter hvitløk
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 125 g finhakket frisk sjampinjong
  • 2 ss olje til steking
  • 400 g mager kjøttdeig av svin
  • 1 stk. revet gulrot
  • 2 stk. finhakket vårløk
  • 2 ss frisk koriander
  • 0,25 ts chiliflakes
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss risvineddik
  • 0,25 ts sesamolje
  • 1 stk. savoykål ,nykål eller hodekål

Glaze:

  • 1 dl hoisinsaus
  • 2 ss risvineddik

Pynt:

  • 1 stk. rød chili
  • 0,25 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

322kcal

Energi

9,6g

Fett

19,55g

Protein

35,6g

Karbohydrater

1,7mg

Jern

Del

Asiatiske kålruletter

(4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kålruletter er skikkelig norsk tradisjonsmat. Her har vi gitt klassikeren en asiatisk vri, og fylt den med mager kjøttdeig av svin, fullkornsris og masse deilig smak. Resultatet blir en sunn og god rett som passer perfekt på tapasbordet.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

  • 125 g fullkornris
  • 3 båter hvitløk
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 125 g finhakket frisk sjampinjong
  • 2 ss olje til steking
  • 400 g mager kjøttdeig av svin
  • 1 stk. revet gulrot
  • 2 stk. finhakket vårløk
  • 2 ss frisk koriander
  • 0,25 ts chiliflakes
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss risvineddik
  • 0,25 ts sesamolje
  • 1 stk. savoykål ,nykål eller hodekål

Glaze:

  • 1 dl hoisinsaus
  • 2 ss risvineddik

Pynt:

  • 1 stk. rød chili
  • 0,25 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

322kcal

Energi

9,6g

Fett

19,55g

Protein

35,6g

Karbohydrater

1,7mg

Jern

Slik gjør du

  1. Kok ris i en kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Hell av vannet og sett risen til side.
  2. Fres finhakket hvitløk og revet ingefær i en varm stekepanne med olje. Ha i sopp, og fres videre i ca. 5 minutter. Avkjøl blandingen og ha den i en bolle.
  3. Ha kjøttdeig, kokt ris, gulrot, vårløk, koriander, chiliflakes, soyasaus, risvinseddik og sesamolje i bollen sammen med soppblandingen. Bruk hendene og bland alt godt sammen.
  4. Løsne kålblader fra stilken og skyll dem under rennende kaldt vann. Legg kålbladene med stilkfestet mot deg, legg en god spiseskje kjøttfyll ved stilkfestet på hvert blad. Brett bladet over fyllet, brett inn kantene og rull rundt til bladet er rundt fyllet. Legg kålrullene med skjøten ned på et bakepapirkledd stekebrett.
  5. Bland sammen hoisinsaus og risvinseddik til en glaze og pensle kålrullene.
  6. Stek kålrullene i stekeovn på 180 °C i ca. 30 minutter til de er gjennomstekte.
  7. Finhakk chili og koriander til pynt.

Pynt kålrulettene med finhakket chili og korianderblader og server. 

 

Vi har beregnet 2 kålruletter per porsjon.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant