Asiatiske kålruletter

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Kålruletter er skikkelig norsk tradisjonsmat. Her har vi gitt klassikeren en asiatisk vri, og fylt den med mager kjøttdeig av svin, fullkornsris og masse deilig smak. Resultatet blir en sunn og god rett som passer perfekt på tapasbordet.

Ingredienser

  • 400 g mager kjøttdeig av svin
  • 125 g fullkornris
  • 3 båter hvitløk
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 2 ss olje til steking
  • 125 g finhakket frisk sjampinjong
  • 1 stk revet gulrot
  • 2 stk finhakket vårløk
  • 2 ss frisk koriander
  • 14 ts chiliflakes
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss risvineddik
  • 14 ts sesamolje
  • 1 stk savoykål ,nykål eller hodekål

Pynt:

  • 1 stk finhakket rød chili
  • 14 potte frisk koriander

Glace:

  • 1 dl hoisinsaus
  • 2 ss risvineddik
Vis næringsinnhold
Energi
322kcal
Fett
9,6g
Protein
19,55g
Karbohydrater
35,6g
Jern
1,7mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Kok ris i en kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Hell av vannet og sett risen til side.
  2. Fres hvitløk og ingefær i en varm stekepanne med olje. Ha i sopp, og fres videre i ca. 5 minutter. Avkjøl blandingen og ha den i en bolle.
  3. Forvarm stekeovn til 180 °C.
  4. Ha kjøttdeig, kokt ris, gulrot, vårløk, koriander, chiliflakes, soyasaus, risvinseddik og sesamolje i bollen sammen med soppblandingen. Bruk hendene og bland alt godt sammen.
  5. Løsne kålblader fra stilken og skyll dem under rennende kaldt vann. Legg kålbladene med stilkfestet mot deg, legg en god spiseskje kjøttfyll ved stilkfestet på hvert blad. Brett bladet over fyllet, brett inn kantene og rull rundt til bladet er rundt fyllet. Legg kålrullene med skjøten ned på et bakepapirkledd stekebrett.
  6. Bland sammen hoisinsaus og risvinseddik til en glaze og pensle kålrullene.
  7. Stek kålrullene i stekeovn til de er gjennomstekte, ca. 30 minutter.

Dryss over finhakket chili og korianderblader før servering. 

 

Vi har beregnet 2 kålruletter per porsjon.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.