Taquitos med svinekjøtt

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Taquitos er enkelt forklart en rullet taco. Vi har fylt disse med litt spicy svinekjøtt og ost. Server dem gjerne med guacamole og rømme.

Ingredienser

  • 1 stk løk
  • 2 båt hvitløk
  • 200 g kjøttdeig av svin
  • 2 ss rapsolje
  • 2 ts malt malt spisskummen
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts chilipulver
  • 14 ts kajennepepper
  • 2 dl ferdigrevet ost ,gjerne cheddar
  • 1 dl hakket frisk koriander
  • 1 ss limesaft
  • 8 stk små grove maistortilla

Tilbehør:

  • 2 dl lettrømme
  • 2 dl guacamole

Slik gjør du

  1. Skrell og finhakk løk og hvitløk.
  2. Stek svinekjøttdeigen i en stekepanne, og sett til side.
  3. Varm tortillaene etter anvisning på pakken.
  4. Fres løken i olje i en stor stekepanne, til det er mykt og blankt. Tilsett hvitløk, spisskummen, oregano, chilipulver og kajennepepper. La det frese ett minutt. Tilsett svinekjøtt, ost, koriander og limesaft. Rør til osten er smeltet.
  5. Legg to spiseskjeer av fyllet på hver tortilla. Rull opp tett. Fest med tannpirkere. Plasser taquitosene på en stekeplate med bakepapir. Stek i stekeovn på 200 grader i åtte til ti minutter.

Avkjøl på rist. Fjern tannpirkere og server med rømme og guacamole 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.