Ingredienser

Grillet svinekjøtt:

  • 800 g mager kjøttdeig av svin
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 ts pepper
  • 8 stk. sitrongress til spyd
  • 1 pk salatmix (á 65g)

Pannekaker:

  • 4 stk. egg
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1,5 dl fin sammalt hvete
  • 1 ts salt
  • 1 dl lett kokosmelk
  • 2 dl vann
  • 1 stk. vårløk , i tynne ringer
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

483kcal

Energi

23g

Fett

54g

Protein

13 g

Karbohydrat

5mg

Jern

g

Karbohydrater

Del

Grillet svinekjøtt på spyd med asiatiske pannekaker

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sunt, hot og spicy! Spicy kjøttboller av svinekjøttdeig er godt på grillen. Servert på sitrongresspyd med asiatiske pannekaker tar retten deg raskt til sydligere strøk.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Grillet svinekjøtt:

  • 800 g mager kjøttdeig av svin
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 ts pepper
  • 8 stk. sitrongress til spyd
  • 1 pk salatmix (á 65g)

Pannekaker:

  • 4 stk. egg
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1,5 dl fin sammalt hvete
  • 1 ts salt
  • 1 dl lett kokosmelk
  • 2 dl vann
  • 1 stk. vårløk , i tynne ringer
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

483kcal

Energi

23g

Fett

54g

Protein

13 g

Karbohydrat

5mg

Jern

g

Karbohydrater

Slik gjør du

  1. Bland mel og salt i en bolle. Tilsett vann og rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett kokosmelk, visp inn egg og ha i vårløk. La pannekakerøren svelle i ca. 15 minutter.
  2. Ha litt margarin i stekepannen og stek tynne pannekaker på forholdsvis sterk varme. Snu dem når de har stivnet på oversiden og fått fin og gyllen farge på undersiden. Hold pannekakene varme i aluminiumsfolie.
  3. Bland kjøttdeig og salt godt sammen i en bolle. Rør inn chili, koriander, hvitløk og pepper. Form avlange boller i hånden, tre dem på sitrongresspyd.
Chili er normalt spisse i formen og kan variere i lengde, farge og ikke minst styrke. Del chili i to på langs. Fjern stilk, frø, skillevegger og skjær den opp i skiver. Bruk gjerne engangshansker når du renser chili.
  1. Bruk direkte varme og grill spydene raskt på alle sider. Ettergrill spydene på indirekte varme, 8-10 minutter. Snu spydene underveis.
Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".
  1. Ha ferdig salatmix i en bolle eller lag en egen salat.

Server grillet svinekjøtt på spyd med asiatiske pannekaker og frisk salat. Hoisinsaus passer også godt til denne retten.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant