Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ravioli med brunet safransmør

Ravioli med brunet safransmør

Ingredienser

porsjoner

Pasta:

 • 250 g hvetemel durumhvete eller fint pastamel
 • 0,5 ts salt
 • 2 stk. egg
 • 2 stk. eggeplomme
 • 1 ts salt til koking

Fyll:

Brunet safransmør:

 • 50 g smør
 • 0,1 g safran
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Disse ravioliene er fylt med svinekjøtt, ricotta, salvie og karrikrydder. Utrolig gode som forrett eller en av flere småretter! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Pasta:

 • 250 g hvetemel durumhvete eller fint pastamel
 • 0,5 ts salt
 • 2 stk. egg
 • 2 stk. eggeplomme
 • 1 ts salt til koking

Fyll:

Brunet safransmør:

 • 50 g smør
 • 0,1 g safran

Slik gjør du

1. Sikt mel i en liten haug på benken og lag en fordypning midt. Ha i salt, hele egg og eggeplommer.

2. Bland ingrediensene sammen med en gaffel eller med fingertuppene. Vend forsiktig inn litt og litt mel til alt er blandet.

3. Bruk hendene og samle alt til en deig når eggene er absorbert av melet. Deigen skal knas i minst 5 minutter. Den kan kjennes litt hard ut til å begynne med, men etter hvert som du knar vil du kjenne at den blir mer smidig og enklere å jobbe med.

4. Dryss på litt mel om pastadeigen kleber seg litt til benken mens du knar. Når deigen er myk, smidig og elastisk, er den ferdig knadd.

5. Pakk pastadeigen godt inn i plastfolie, eller legg den i en tett pose. Deigen skal hvile i 30 minutter før den kjevles ut i pastamaskin eller for hånd. Pastadeigen kan også lages litt i forveien og stå i kjøleskap noen timer før den skal brukes. Husk bare å legg deigen på benken en halv time før den skal kjevles ut.

6. Stek kjøttdeigen i en varm stekepanne med smør. Krydre med karripulver underveis. Avkjøl kjøttdeigen når den er ferdig stekt.

7. Bland ricotta, revet parmesan, hvitløk og salt i en bolle og vend inn kjøttdeigen.

8. Pakk ut pastadeigen og legg den på en melet kjøkkenbenk. Form deigen til en firkant med ca. samme bredde som pastamaskinens inntak. Still maskinen på det tykkeste hakket (O) og sveiv deigen gjennom.

9. Sett pastamaskinen på ett hakk tynnere (1) og kjør deigen igjennom en gang til. Fortsett med ett hakk til (2) og brett deigen fra endene inn til midten slik at du får en jevn rektangulær pastaplate med rette kanter.

10. Kjør igjen pastaen gjennom maskinen på det tykkeste (O) og fortsett slik på alle trinnene helt til du har deigen så tynn du ønsker den. Det vanligste trinnet for ravioli er trinn 6 på maskinen.


11. Del pastaleiven i to med en kniv, slik at du har to like store deler. Legg plastfilm over den ene delen så den ikke tørker ut. Bruk en teskje og legg fyllet på i små porsjoner. Sørg for å ha like stort mellomrom mellom porsjonene som fra sidene og inn til fyllet.

12. Legg den andre pastaleiven over leiven med fyllet på. Bruk en finger og legg et svakt trykk på pastaen over hver fyllporsjon. Trykk forsiktig med fingertuppene rundt hver porsjon fyll slik at pasta møter pasta, og at det ikke dannes luftlommer.

13. Bruk baksiden av en stor tyll (kremtip) til å trykke lett ned rundt fyllet. Slik får du også en fin delikat form på ravioliene.

14.Stikk ut ravioliene med en utstikker.

Rester av pasta fra utstikking kan kokes og blandes med en saus, litt urtepesto eller smør. Perfekt som en liten venterett!

15. Kok opp en stor kjele med vann. Ha i salt og kok ravioli til den er «al dente», ca. 4 minutter.

16. Smelt smør i en stekepanne og la det få en nøttebrun farge. Ha i safran og rør godt i blandingen. Ha ravioliene over i panna med smør når de er ferdig kokt.

Server straks på varme tallerkener og dryss gjerne over litt nyrevet parmesan. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Italienske favoritter

Podcast-episode: Ravioli – hjemmelaget pasta

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.

  Flere yummy ideer til deg!

  Andre ting du kanskje synes er interessant

  version:11.21.1.9324, server:MP-PRD-WEB11 17.06.2024 00:41:31