Kylling på boks - Øldampet kylling på grillen

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Dette må det være en gal amerikaner som har funnet på. Praktisk, morsomt, kreativt og veldig godt. Genialt egentlig! En hel kylling blir grillet og røykt fra utsiden og dampet fra innsiden, noe som gjør absolutt hele kyllingen sprø og saftig.

Ingredienser

  • 1 stk rå kylling (ca. 1200 g)
  • 3 ss rub-a-dub (krydderblanding)
  • ½ l øl (en høy boks med ditt favorittøl)
  • ½ stk uskrelt løk
  • 3 båt uskrelt hvitløk

Slik gjør du

Slik gjør du: 

1. Ha kyllingen i en langpanne. Gni den inn med krydderblandingen (både på utsiden og litt på innsiden).

2. Åpne ølboksen og drikk/tøm ut halvparten av ølet. Ta en skarp kniv og lag et hull i boksen, ca. 2 cm fra toppen. Det er viktig at boksen er uten topp, ettersom en uåpnet boks kan eksplodere. Bruk saks og klipp vekk toppen av boksen.

Man kan også bruke forskjellige stativer som er å få kjøpt i butikker som selger grilltilbehør.

3. Ha løk, hvitløk og krydderblanding oppi resten av ølet i ølboksen.

4. Tre kyllingen over toppen av ølboksen slik at den «setter» seg godt oppå boksen. Dra bena på kyllingen fremover, slik at den sitter utenpå boksen uten å velte. Sett kyllingen (med boksen) på den kjølige delen av grillen.

5. Ha lokk på grillen, og la kyllingen steke på lav varme ved indirekte grilling i ca. 70-90 minutter. Sjekk at kyllingen er ferdig ved å se om benet er begynt å bli bevegelig. Alternativt: Stikk et hull i låret på kyllingen å se om saften som renner ut, er klar.

Vær forsiktig når du drar kyllingen av boksen. Boksen og «kraften» er skikkelig varm! La kyllingen hvile i 5 minutter før den skjæres opp, men ikke la den stå for lenge, for da blir den tørr.

Server gjerne øldampet kylling med grillede grønnsaker. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.