Kylling med karamellisert appelsin Kategori Kos Vanskelighetsgrad Middels Tid 40–60 min Har du noen gang tenkt på sukker som krydder? I denne kyllingretten er sukkeret karamellisert, og er med på å krydre kyllinglårene sammen med frisk appelsinsaft, hvitløk og urter. Resultatet er fantastisk smakfullt og mørt kjøtt. Sosialt Lagre Del Facebook Twitter E-post Send tips på e-post Mottakers e-postadresse Din e-postadresse Din e-postadresse Auda! Noe gikk visst galt. E-posten er sendt sms Skriv inn mobilnummer, og få tilsendt tips gratis. mobilnummer Auda! Noe gikk visst galt. Meldingen er sendt Skriv ut Utskrift med bilde Utskrift uten bilde 2Kommentarer Ingredienser Porsjoner 4 stk kyllinglår naturell 5 ss sukker 2 ss olje 1 stk løk 4 stk appelsin 2 kvister frisk rosmarin 12 båter hvitløk 2 ss balsamicoeddik 1 stk hønsebuljongterning 1 ts salt 1⁄2 ts kvernet pepper Slik gjør du Del kyllinglårene i to ved leddet. Tørk dem godt med litt kjøkkenpapir. Hell sukker og olje i en sauteringspanne eller dyp stekepanne og la det karamellisere på middels varme uten å røre i det. Pass på at det ikke blir brent. Finhakk løk. Ha løken i karamellen i 30 sekunder, og legg deretter i kyllingbitene. Vend på bitene, så de får farge på alle sider. Riv skallet fint av halvparten av appelsinene og press juicen av alle. Ha appelsinjuice, og -skall, rosmarin, hvitløk, balsamico og buljong i pannen. Krydre med salt og pepper. Kok opp, sett på lokk og senk varmen. La kyllingen trekke på lav varme i 20-30 minutter, eller til den er gjennomstekt. Server kyllinglårene med godt brød eller salat og ris. 4 appelsiner tilsvarer ca. 2 ½ dl appelsinjuice. Om du ikke har tid til å presse saft av appelsiner, kan du godt bruke ferdig appelsinjuice og kutte ut revet skall. Kommentarer For å skrive en kommentar må du være logget inn.