Ingredienser

  • 1 stk. kylling (ca. 1000 g)
  • 200 g hvite bønner
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 10 stk. stenfrie sorte oliven
  • 1 ts tørket timian
  • 1 stk. laurbærblad
  • 0,5 ts chilipulver
  • 0,5 ts spisskummenfrø

salt og pepper

Del

Kyllinggryte med hvite bønner

(3)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne retten tar litt tid å forberede og skal stå og småkoke en stund, men er vel verd å vente på! Mens den putrer seg ferdig får du tid til å gjøre andre ting.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1 stk. kylling (ca. 1000 g)
  • 200 g hvite bønner
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 10 stk. stenfrie sorte oliven
  • 1 ts tørket timian
  • 1 stk. laurbærblad
  • 0,5 ts chilipulver
  • 0,5 ts spisskummenfrø

salt og pepper

Slik gjør du

1. Legg hvite bønner i bløt natten over. 

2. Skyll av bløtevannet på bønnene og kok dem opp i nytt vann i ca. 1 time. Sil vekk vannet.

3. Skjær løk i båter og finhakk hvitløk.

4. Del kylling i stykker og brun stykkene på alle sider i litt smør. Surr løk og hvitløk i en gryte med smør og hell over hermetiske tomater, chilipulver, spisskummen, oliven, salt og pepper. Tilsett bønnene og legg de stekte kyllingstykkene over. La gryten trekke i ca. 35 minutter. Spe med mer vann/kraft/buljong hvis det virker for tørt.

Server gryten med ris.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant