Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1000 g) delt i 4 eller 8 biter
  • 1 stk. sitron i skiver
  • 200 g sorte oliven , gjerne kalamataoliven
  • 100 g chorizopølse
  • 5 båter hvitløk
  • 1 stk. rød paprika i store biter
  • 8 stk. sjalottløk
  • 2,5 dl kyllingkraft , evt. litt hvitvin
  • 2 ss smør
  • 0,5 ss røkt paprikapulver
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Del

Bakt kylling med chorizo, sitron og oliven

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Denne kyllingformen passer seg selv når den først er satt i ovnen. Røkt paprikapulver gir en spennende røksmak.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1000 g) delt i 4 eller 8 biter
  • 1 stk. sitron i skiver
  • 200 g sorte oliven , gjerne kalamataoliven
  • 100 g chorizopølse
  • 5 båter hvitløk
  • 1 stk. rød paprika i store biter
  • 8 stk. sjalottløk
  • 2,5 dl kyllingkraft , evt. litt hvitvin
  • 2 ss smør
  • 0,5 ss røkt paprikapulver
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Legg kyllingstykker, sitronskiver, oliven, chorizo, hvitløk, løk og paprika i en langpanne. Pensle kyllingen med smør og hell på kyllingkraften og krydre med røkt paprikakrydder, salt og pepper. Får du ikke tak i røkt paprikapulver kan du alternativt pensle kyllingen med en barbecuesaus med røksmak og drysse vanlig paprikapulver over.
  2. Sett langpannen i ovnen på 200 °C og stek i ca. en halv time til kyllingstykkene er gjennomstekt.

Server kyllingformen med ris, salat eller couscous.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant