Ingredienser

  • 1 stk. kyllingskrog
  • 2 stk. løk i biter
  • 0,5 stk. purre
  • 2 stk. gulrot i biter
  • 0,25 stk. sellerirot
  • 1 stilk frisk estragon
  • 2 stilker frisk timian eller litt tørket
  • 10 stk. hel pepper
  • 2 stk. laurbærblad

1 ts salt per liter vann

Del

Koking av kyllingkraft

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Redusert kraft er et utmerket utgangspunkt for en god saus.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1 stk. kyllingskrog
  • 2 stk. løk i biter
  • 0,5 stk. purre
  • 2 stk. gulrot i biter
  • 0,25 stk. sellerirot
  • 1 stilk frisk estragon
  • 2 stilker frisk timian eller litt tørket
  • 10 stk. hel pepper
  • 2 stk. laurbærblad

1 ts salt per liter vann

Slik gjør du

  1. Del kyllingskroget i mindre biter og legg alt i en kjele. Legg i grønnsakene og fyll på vann så det akkurat dekker. Kok opp og fjern skummet som danner seg på toppen. Tilsett krydder og salt. La kraften trekke på svak varme (ikke boblekoke) i 2-3 timer.
  2. Sil kraften, gjerne gjennom et klede. Vil du ha kraftigere smak, så la kraften koke inn (redusere) til det halve. Redusert kraft er et utmerket utgangspunkt for en god saus.

Har du ikke mulighet til å koke kraft , så finnes det i dag flere typer fond/kraft å få kjøpt, både flytende, i pulver og i terningform. Vær oppmerksom på at de ofte kan være litt salte hvis sausen skal kokes inn.

Bruk gjerne også smakstilsetninger som pesto, chili, curry paste, chutney og vanlig eller søt soyasaus. Disse passer til kylling og kalkun, siden det hvite kjøttet har en mild egensmak.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant