Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gryterøkt hel kylling

Gryterøkt hel kylling

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1300 g)
  • 1 kg småpoteter

Cæsardressing:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 båt revet hvitløk
  • 2 stk. ansjosfilet (kan sløyfes)
  • 50 g revet parmesan
  • 2 dl nøytral olje
  • 1,5 ss finhakket frisk estragon
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Sitronkrydderblanding:

  • 2 stk. sitrongress
  • 2 stk. sitron
  • 1 ss salt
  • 1 ss sukker
  • 3 stk. kvister frisk estragon
  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 ts nykvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1537 kcal
Fett 99 g
Protein 85 g
Karbohydrater 72 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Gryterøkt kylling med poteter og cæsarmajones er en supergod middagsrett du ikke skal være redd for å servere i godt selskap. Du kan selvfølgelig også steke kyllingen uten å røke den.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1300 g)
  • 1 kg småpoteter

Cæsardressing:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 båt revet hvitløk
  • 2 stk. ansjosfilet (kan sløyfes)
  • 50 g revet parmesan
  • 2 dl nøytral olje
  • 1,5 ss finhakket frisk estragon
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Sitronkrydderblanding:

  • 2 stk. sitrongress
  • 2 stk. sitron
  • 1 ss salt
  • 1 ss sukker
  • 3 stk. kvister frisk estragon
  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 ts nykvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1537 kcal
Fett 99 g
Protein 85 g
Karbohydrater 72 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Hopp til punkt 9 hvis du ikke skal røke kyllingen.

Server gjerne en lett og frisk salat til den røkte kyllingen. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB11 04.11.2024 11:18:14