Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gryterøkt hel kylling

Gryterøkt hel kylling

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1300 g)

  • 1 kg småpoteter

Cæsardressing:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 båt revet hvitløk
  • 2 stk. ansjosfilet (kan sløyfes)
  • 50 g revet parmesan
  • 2 dl smaksnøytral nøytral olje
  • 1,5 ss finhakket frisk estragon
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Sitronkrydderblanding:

  • 2 stk. sitrongress
  • 2 stk. sitron
  • 1 ss salt
  • 1 ss sukker
  • 3 stk. kvister frisk estragon
  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 ts nykvernet pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Gryterøkt kylling med potet og cæsarmajones er en supergod middagsrett, du ikke skal være redd for å servere i godt selskap. Du kan selvfølgelig også steke kyllingen uten å røke den.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1300 g)

  • 1 kg småpoteter

Cæsardressing:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 båt revet hvitløk
  • 2 stk. ansjosfilet (kan sløyfes)
  • 50 g revet parmesan
  • 2 dl smaksnøytral nøytral olje
  • 1,5 ss finhakket frisk estragon
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Sitronkrydderblanding:

  • 2 stk. sitrongress
  • 2 stk. sitron
  • 1 ss salt
  • 1 ss sukker
  • 3 stk. kvister frisk estragon
  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 ts nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Sørg for at alle ingrediensene til cæsardressingen har samme temperatur. Kjør eggeplomme, sennep, hvitløk, ansjos og parmesan sammen med en stavmikser eller i en foodprosessor.
  2. Spe forsiktig med olje i en tynn stråle til blandingen har fått en tykk konsistens. Ha i finhakket estragon og smak til med salt og pepper.
  3. Bank sitrongress lett og finhakk det.
  4. Bruk et siseleringsjern eller rivjern og ta det gule skallet av sitronen. Skjær bort det hvite skallet med en kniv, og del sitronkjøttet i små terninger.
  5. Bland sitrongress, skall, saft og terninger av sitron sammen med resten av ingrediensene til i en liten skål.
Hopp til punkt 9 hvis du ikke skal røke kyllingen.
  1. Varm ovnen til 150 °C.
  2. Ha 2 dl røykflis i en jerngryte. Legg i en liten rist og brett en bit aluminiumfolie som en rund form med kanter, tilpasset kyllingens størrelse, og legg den over risten.
  3. Bind opp lårene på kyllingen med en hyssing. Legg kyllingen på folien i gryta, ha på lokk og skru platen på full styrke. La kyllingen stå i ca. 10 minutter fra det begynner å komme røyk. Trekk gryten av platen.
  4. Legg kyllingen i en ildfast form. Gni sitronblandingen godt inn i kyllingen, legg gjerne litt av blandingen i hulrommet også. Sett kyllingen i stekeovn, og stek i 1-1,5 time, avhengig av kyllingens størrelse.
  5. Kok poteter knapt møre i en kjele med lettsaltet vann. Hell av kokevannet og legg potetene i den ildfaste formen sammen med kyllingen de siste 15 minuttene av steketiden.
  6. Sjekk om kyllingen er ferdig ved å stikke en liten spiss kniv inn i lårfestet. Kommer det klar væske ut er den ferdig. La kyllingen hvile i 10-15 minutter før du skjærer i den.

Server gjerne en lett og frisk salat til den røkte kyllingen. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 24.04.2024 02:31:46