Kyllingfilet med blomkålrisotto

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Gjør en vri på risottoen ved å blande inn finhakket blomkål, valnøtter og salat. Mer trenger du ikke for å gi kyllingfileten nytt, fresht følge!

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper

Blomkålrisotto

  • 500 g blomkål
  • 112 l hønsebuljong (utblandet)
  • 2 ss smør
  • 1 stk løk
  • 2 båter hvitløk
  • 3 dl arborioris (risottoris)
  • 1 dl hvitvin
  • 50 g valnøttkjerner
  • 12 pose blandet babybladsalat
  • 50 g revet parmesan

Slik gjør du

  1. Finhakk blomkål for hånd, eller ved å puls-hakke den i hurtigmikser. Finhakk løk og hvitløk.
  2. Kok opp kyllingbuljong og hold den varm.
  3. Smelt 1/3 av smøret i en vid kjele og fres løk og hvitløk myk og blank. Tilsett ris og la den frese med i ett minutt. Hell i vin og la den koke inn.
  4. Tilsett 2 ½ dl av den varme hønsebuljongen. Fortsett å tilsette buljong etter hvert som den absorberes av risen.
  5. Rør den hakkede blomkålen inn i risen og kok videre i 6-7 minutter. Tilsett mer kraft om nødvendig. Total koketid på risottoen skal være ca. 20 minutter.
  6. Varm en stekepanne og ha i resten av smøret. Legg i kyllingfiletene når det slutter å bruse. Krydre med salt og pepper og stek filetene i 2 minutter på hver side. Senk varmen, sett på lokk og etterstek i ca. 4 minutter. La fileten hvile til risottoen er ferdig.                   
  7. Grovhakk valnøtter og vend dem inn i risottoen sammen med salat og revet parmesan. Tilsett om nødvendig mer kraft. Konsistensen skal være som en flytende grøt. Smak til med salt og pepper.
  8. Fordel risottoen på tallerkener og legg på skiver av kyllingfilet.  Server med en gang.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.