Afrikansk kylling Yassa

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

På alle verdens matbord finner vi kylling og kyllingretter. Kylling er tillatt i alle kulturer og religioner. Her er en kyllingrett fra Afrika.

Ingredienser

  • 1 stk kylling (ca. 1200 g) evt. 6 kyllinglår

Yassamarinade/løksaus:

  • 2 stk løk
  • 4 stk hvitløk
  • 1 dl peanøttolje evt. soyaolje
  • 8 ss sitronsaft
  • 8 ss hvitvinseddik
  • 2 stk laurbærblad
  • 2 ss dijonsennep
  • 3 ss soyasaus
  • 1 stk finhakket grønn chili , evt. rød chili
  • 1 ts kajennepepper
  • 2 ts paprikapulver
  • 212 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 4 stk gulrot
  • 50 g snittbønner evt. aspargesbønner
  • ca. 200 g couscous
  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 2 ss rosiner

Slik gjør du

  1. Del kyllingen i 8 serveringsstykker. Finhakk løk og hvitløk. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden, unntatt buljong. Legg kyllingstykker og løk i marinaden. Marinér i minst 1 time, eller gjerne over natten.
  2. Ta opp kyllingstykkene, tørk lett av dem og legg dem i en smurt, ildfast form. Dryss eventuelt litt ekstra paprikapulver over kyllingstykkene. Sett formen midt i ovnen ved 200 °C og stek i ca. 30 minutter eller til kyllingstykkene er gjennomstekt.
  3. Ha løk, marinade og buljong i en kjele og la det putre på svak varme mens kyllingstykkene steker. Smak til med litt sukker og eventuelt mer krydder.
  4. Del opp grønnsakene i passe store biter og legg dem i sausen de siste minuttene av koketiden. Tilbered couscous som anvist på pakken. Vend inn 1/2-1 boks hermetiske kikerter og en liten neve rosiner.

Anrett couscousen på et stort fat og lag en liten grop i midten. Legg på kyllingstykker, løksaus og grønnsaker. Server gjerne brød ved siden av.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.