Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Afrikansk kylling Yassa

Afrikansk kylling Yassa

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1200 g) evt. 6 kyllinglår

Yassamarinade/løksaus:

  • 2 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 1 dl peanøttolje evt. soyaolje
  • 8 ss sitronsaft
  • 8 ss hvitvinseddik
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 ss dijonsennep
  • 3 ss soyasaus
  • 1 stk. finhakket grønn chili , evt. rød chili
  • 1 ts kajennepepper
  • 2 ts paprikapulver
  • 2,5 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 4 stk. gulrot
  • 50 g snittebønner evt. aspargesbønner
  • ca. 200 g couscous
  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 2 ss rosiner
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

La deg inspirere til å lage denne deilige kyllingretten fra Vest-Afrika! Yassa er navnet på marinaden og kokemetoden, og brukes også på fisk. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1200 g) evt. 6 kyllinglår

Yassamarinade/løksaus:

  • 2 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 1 dl peanøttolje evt. soyaolje
  • 8 ss sitronsaft
  • 8 ss hvitvinseddik
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 ss dijonsennep
  • 3 ss soyasaus
  • 1 stk. finhakket grønn chili , evt. rød chili
  • 1 ts kajennepepper
  • 2 ts paprikapulver
  • 2,5 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 4 stk. gulrot
  • 50 g snittebønner evt. aspargesbønner
  • ca. 200 g couscous
  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 2 ss rosiner

Slik gjør du

  1. Del kyllingen i serveringsstykker. Finhakk løk og hvitløk. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden, unntatt buljong. Legg kyllingstykker og løk i marinaden. Marinér i minst 1 time, gjerne over natten.
  2. Ta opp kyllingstykkene, tørk lett av dem og legg dem i en smurt, ildfast form. Dryss eventuelt litt ekstra paprikapulver over kyllingstykkene. Sett formen midt i ovnen ved 200 °C og stek i ca. 30 minutter eller til kyllingstykkene er gjennomstekt.
  3. Ha løk, marinade og buljong i en kjele og la det putre på svak varme mens kyllingstykkene steker. Smak til med litt sukker og eventuelt mer krydder.
  4. Del opp grønnsakene i passe store biter og legg dem i sausen de siste minuttene av koketiden. Tilbered couscous som anvist på pakken. Vend inn 1/2-1 boks hermetiske kikerter og en liten neve rosiner.

Anrett couscousen på et stort fat og lag en liten grop i midten. Legg på kyllingstykker, løksaus og grønnsaker. Server gjerne brød ved siden av.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6416, server:MP-PRD-WEB14 29.09.2023 15:55:01