Biff med scampi

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Surf & turf er et kjent amerikansk begrep som betegner en kombinasjon av mat fra land og hav. Som oftest et stykke mørt oksekjøtt servert sammen med en krabbeklo, sjøkreps, hummer, eller scampi - som vi har valgt i denne oppskriften.

Ingredienser

  • 2 stk biff av ytrefilet storfe
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 ss olje eller smør til steking

Marinerte scampi:

  • 8 stk scampi
  • 1 ss olje
  • saft av 14 stk sitron
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 1 båt finhakket hvitløk

Tilbehør:

  • 3 stk persillerot
  • 1 stk eple
  • 1 ss olje eller smør til steking
  • 14 ts grovkvernet pepper
  • 1 ss finhakket bladpersille

Nøttesmør:

  • 4 ss smør
  • 2 ss hakkede hasselnøtter
Vis næringsinnhold
Energi
413kcal
Fett
16.2g
Protein
57.6g
Karbohydrater
8g
Jern
4.3mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Rens scampi og legg dem i en bolle. Ha i olje, sitronsaft, finhakket chili og hvitløk. Rør alt sammen og sett bollen til side. 
  2. Smelt smør til sausen i en liten kjele. Ha i hakkede hasselnøtter når smøret har sluttet å bruse.Smøret skal bli nøttebrunt, se til at det ikke blir brent. Skru ned temperaturen mens du ordner resten.  
  3. Skrell persillerot og del dem i fire på langs. Skjær eple i tynne skiver. Obs! Eplet kan bli brunt om det blir kuttet opp lenge før bruk. Legg det eventuelt i en bolle med litt sitronvann. 

  1. Krydre biffene med salt og pepper. Stek dem i en varm stekepanne med smør eller margarin, til kjøttsaften pipler ut på oversiden, 2-3 minutter. Snu biffene og stek videre til det pipler ut rosa kjøttsaft på den andre siden. Biffene er nå medium stekt. Legg biffene til side slik at de kan hvile mens du steker resten. 
  2. Fres scampi raskt i pannen, 2-3 minutter. Krydre eventuelt med litt salt og pepper. Sett dem til side og skyll pannen.  
  3. Stek persillerøtter og epleskiver til de er såvidt møre, 2-3 minutter. Krydre med grovkvernet pepper og vend inn finhakket bladpersille.  

Server saftig ytrefilet på en seng av persillerøtter og eple. Legg scampiene på toppen av biffen eller bruk et lite spyd for å tre dem på. Dander nøttesausen pent rundt biffen og server resten ved siden av. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.