Biff med scampi

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Surf & turf er et kjent amerikansk begrep som betegner miksen av mat fra land og hav. Som oftest er det et stykke mørt oksekjøtt sammen med en krabbeklo, sjøkreps, hummer eller scampi. Vi har valgt scampi i denne oppskriften.

Ingredienser

  • 2 stk biff av ytrefilet storfe
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 ss margarin eller olje
  • 6 stk scampi
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts hakket rød chili
  • 1 båt hvitløk
  • 14 ts tandoorikrydder
  • 14 ts salt
  • 1 bunt grønn frisk asparges

Saus:

  • 1 pose sjysaus
  • 1 stk grønt eple
  • 1 ts tørket timian
Vis næringsinnhold
Energi
413kcal
Fett
16.2g
Protein
57.6g
Karbohydrater
8g
Jern
4.3mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Lag marinade av olivenolje, sitronsaft, hakket chilipepper, finhakket hvitløk og tandorikrydder. Rens scampiene og hell over marinaden.
  2. Krydre biffene med salt og pepper, og brun dem på sterk varme. Etterstek på lavere temperatur i 2-3 minutter på hver side for medium stekt biff..
  3. Lag saus etter anvisning på pakken, ha i eplebiter og timian. Kok aspargesen i 3-4 minutter.
  4. Tre scampiene på spyd og fres dem i pannen i 2-3 minutter. Stikk spydet i biffen og hell over litt av marinaden.

Server biff og scampi med kokte asparges og sjysaus.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.