Ingredienser

  • 600 g mørbrad av storfe (i biffer à 150 g)
  • 2 ss margarin
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 pakke blandet babybladsalat (à 65g)

Sennepsdressing:

  • 4 ss lettrømme
  • 1 ss grov sennep
  • 0,5 ss sukker

Potet- og sellerirösti

  • 500 g potet
  • 500 g sellerirot
  • 2 stk. egg
  • 4 ss parmesan
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss margarin til steking
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

526.2kcal

Energi

24.4g

Fett

47.1g

Protein

26.1g

Karbohydrater

6.3mg

Jern

Del

Biff med potet- og sellerirösti

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Stek noen møre og saftige biffer av norsk storfe, og server dem med tynne, sprø potet- og sellerirösti og en mild sennepsdressing med rømme. Skikkelig god og sunn middag laget på kort tid.  

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 600 g mørbrad av storfe (i biffer à 150 g)
  • 2 ss margarin
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 pakke blandet babybladsalat (à 65g)

Sennepsdressing:

  • 4 ss lettrømme
  • 1 ss grov sennep
  • 0,5 ss sukker

Potet- og sellerirösti

  • 500 g potet
  • 500 g sellerirot
  • 2 stk. egg
  • 4 ss parmesan
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss margarin til steking
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

526.2kcal

Energi

24.4g

Fett

47.1g

Protein

26.1g

Karbohydrater

6.3mg

Jern

Slik gjør du

Legg kjøttet i romtemperatur i minimum 30 minutter før du skal bruke det.
  1. Bland sammen rømme og sennep til en dressing, smak til med litt sukker, salt og pepper.
  2. Riv poteter og sellerirot grovt, og bland det sammen med egg, parmesan og bladpersille i en bolle. Krydre med salt og pepper.
  3. Forvarm stekeovn på 200 °C. Ha margarin i en varm stekepanne. Når margarinen slutter å bruse, ha i ¼ del av blandingen, og stek en stor rösti. Stek den i ca. 2minutter på hver side, og legg den over på et bakepapirkledd stekebrett. Stek resten av röstiene. Sett brettet i stekeovn, og stek i ca. 5 minutter til röstiene har fått en gyllen fin farge.
Biff med spinatfylt paprika 3.jpg
  1. Krydre biffkjøttet med salt og pepper. Stek biffene på sterk varme til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden, 2-3 minutter. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem, ca. 2 minutter. Da er biffene medium stekt.

Server saftig mørbrad av storfe med potet- og sellerirösti, frisk grønn salat og sennepsdressing. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant