Ingredienser

  • 800 g torskefilet uten skinn
  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 0,5 stk. grønn squash
  • 4 ss olivenolje
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 dl vann
  • 0,5 stk. grønnsakbuljong (terning)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 12 stk. stenfrie sorte oliven
  • 0,5 dl bladpersille
Del

Torsk i form med tomat og oliven

(4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Stykker av saftig torsk i en deilig tomatsaus tilberedt i ovn er flott hverdagsmat. Denne retten passer sammen med poteter, ris eller bulgur.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 800 g torskefilet uten skinn
  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 0,5 stk. grønn squash
  • 4 ss olivenolje
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 dl vann
  • 0,5 stk. grønnsakbuljong (terning)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 12 stk. stenfrie sorte oliven
  • 0,5 dl bladpersille

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 180 °C.
  2. Skjær løk og squash i små biter. Skrell hvitløk og finhakk den.
  3. Varm olje i en dyp stekepanne og fres løk, hvitløk og squash til det er mykt og blankt. Hell i hakkede tomater, tomatpuré og buljong. Kok opp og smak til med salt og pepper.
  4. Skjær fisken i porsjonsstykker, fjern eventuelle bein og tørk med litt tørkepapir. Krydre med salt og pepper.
  5. Hell tomatsausen i en ildfast form og legg fiskestykkene godt ned i sausen. Dryss oliven rundt. Sett formen midt i ovnen i 10-15 minutter, avhengig av tykkelsen på fiskestykkene. Fisken er ferdig når den er fast og flaker seg når du trykker på den.
  6. Hakk bladpersille. Dryss over hakket bladpersille og server rykende varm med ditt ønskede tilbehør.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant