Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Biffgryte med brokkoli og pastinakk

Grytemat for travle dager

Dårlig tid sier du? Lag grytemat til flere dager.

Planlegging er nøkkelord når det gjelder å lage denne typen mat til hverdags. Med litt forberedelser vil du ha middag i flere dager ut over uka. Kok en stor porsjon kjøtt som rekker til flere middager. Da kan du enten fryse ned kjøttet i kraften, eller lage suppe en dag og gryterett neste dag. Eller gjør alt klart, slik at det eneste du behøver å gjøre dagen etterpå er å varme opp maten.

Koking av kjøtt

Koking av kjøtt er en god gammel tradisjon, og er i tillegg en mattradisjon man finner over hele verden. Supper og gryter som er basert på kokt kjøtt gir kraftfull smak og kan varieres på langt flere måter enn den kjente og velsmakende suppen.

Til koking kan du bruke kjøtt fra forparten på storfe eller annet kjøtt som er mindre mørt. Kjøtt fra forpart har mer bein og mer utviklede muskler enn kjøtt fra bakpart, og egner seg derfor best til koking. Koketiden varierer med størrelse og mørhet på kjøttet. Ikke la kjøttet fosskoke, da blir kjøttet hardt og seigt. Kjøttet er ferdig kokt når det løsner fra beinet.

Raske middager

Dersom du koker store porsjoner kjøtt, fjerner bein og avkjøler det, har du et supert utgangspunkt for mange raske middagsretter. Rens kjøttet fra beina mens det er lunkent, da slipper det lettere og du sparer en del tid. Ta utagangspunkt i forslagene under, og kutt litt ned på koketiden da du bruker ferdig kokt kjøtt.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB15 21.05.2024 02:41:12