Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fiskekraft

Fiskekraft

Ingredienser

1  porsjoner
  • 2 kg fiskeben avskjær eller hode
  • 2 l kaldt vann
  • 2 stk. løk
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 1 stk. fennikel
  • 1 ts hel hvit pepper
  • 1 stk. laurbærblad
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Den aller beste fiskekraften lager du selv, og da gjerne med bein, hode og avskjær fra hvite fiskeslag. En god kraft utgjør selve «grunnmuren» i en god suppe eller saus til fiskeretter.  

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner
  • 2 kg fiskeben avskjær eller hode
  • 2 l kaldt vann
  • 2 stk. løk
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 1 stk. fennikel
  • 1 ts hel hvit pepper
  • 1 stk. laurbærblad

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Fiskekraft 1
Fiskekraft 2
Fiskekraft 3
Her kan du velge å erstatte deler av vannmengden med hvitvin. Hvitvin gir kraften en ekstra god smaksdimensjon. Bruk i så tilfelle en halvtørr eller tørr hvitvin.
Fiskekraft 4
Fiskekraft 5
Fiskekraft 6
For å få en fyldigere kraft, som er enda rikere på smak, kan du koke kraften ytterligere etter at ben og andre smaksgivende ingredienser er silt fra. Mange velger å koke kraften så lenge at halvparten av vannmengden fordamper. Man ender da opp med noe man på kokkenes fagspråk kaller «glace». Koker man bort 1/3 av vanninnholdet kaller man kraften for en demi-glace.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9324, server:MP-PRD-WEB12 17.06.2024 16:39:35