Fire ukers hverdagsmeny
Sommerferien er over og det er tid for å tenke skolestart, jobb og hverdagsmat.
Det kan fortsatt komme mange fine sommerkvelder, hvor vi inntar maten ute på balkongen, i parken eller i hagen og vi gir ikke helt slipp på grillmaten enda. August representerer for mange en ny start, nytt skoleår, sunnere livsstil og energi til å møte høsten som er nært forestående.
Vi har satt sammen en fire ukers meny for deg som ønsker å spise variert og tenke sunt, samtidig som det på hektiske ukedager må gå raskt å sette en god og ernæringsriktig middagen på bordet. Kosen legger vi nå til helgedagene. Forslaget er også basert på sesong og råvaretilgjengelighet.
Uke 1:
Mandag: Spagettiomelett med rester
Tirsdag: Svinekjøtt sweet and sour
Onsdag: Grillet laks med squashsalat og mynteyoghurt
Torsdag: Fiskepudding med søtpotet og sukkererter
Fredag: Lammepizza
Lørdag: Maistortilla med hot entrecôte
Søndag: Kalkungryte
Dessert: Yoghurt med honning og nøtter
Uke 2:
Mandag: Pasta carbonara
Tirsdag: Thaigryte med svinekjøtt
Onsdag: Kyllingfilet i grove pitabrød
Torsdag: Stekt ris
Fredag: Fisketaco
Lørdag: Lasagne
Søndag: Hjemmelaget fiskegrateng
Dessert: Sjokoladefondant
Uke 3:
Mandag: Laks i wok
Tirsdag: Eggepanne med brokkoli
Onsdag: Brokkoli- og ertesuppe med torsk
Torsdag: Hotte kjøttboller med yoghurt
Fredag: Lammeburger med syltet rødløk
Lørdag: Boeuf Bourguignon
Søndag: Kjøttkaker
Dessert: Eplekake
Uke 4:
Mandag: Hverdagssuppe med koteletter
Tirsdag: Skau-kebab
Onsdag: Fiskeburger
Torsdag: Thai biffwok
Fredag: Quesadilla med kjøttdeig og mais
Lørdag: Helstekt indrefilet med ratatouille
Søndag: Fårikål
Dessert: Tilslørte bondepiker