Ingredienser

  • 600 g laksefilet
  • 1 ts salt
  • 2 ss tandoorikrydder

Mynteyoghurt:

  • 3 dl matyoghurt
  • 2 ss finhakket frisk mynte
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Squashsalat:

  • 4 ss pinjekjerner
  • 4 stk. grønn squash
  • 1 ss rapsolje
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 ss olivenolje
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss hakket frisk mynte
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

545kcal

Energi

37.4g

Fett

39g

Protein

12.6g

Karbohydrater

2.4mg

Jern

Del

Grillet laks med squashsalat og mynteyoghurt

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Grillet laks er godt og sunt. Server med en mild squashsalat og en herlig mynteyoghurt, og du får en fantastisk smaksopplevelse. Retten passer like bra til hverdagsmiddag som helgekos.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 600 g laksefilet
  • 1 ts salt
  • 2 ss tandoorikrydder

Mynteyoghurt:

  • 3 dl matyoghurt
  • 2 ss finhakket frisk mynte
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Squashsalat:

  • 4 ss pinjekjerner
  • 4 stk. grønn squash
  • 1 ss rapsolje
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 ss olivenolje
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss hakket frisk mynte
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

545kcal

Energi

37.4g

Fett

39g

Protein

12.6g

Karbohydrater

2.4mg

Jern

Slik gjør du

  1. Bland matyoghurt med finhakket mynte, salt og pepper. Avkjøl i kjøleskap i ca. 1 time.
  2. Salt laksefilet og la den romtemperere i 1 time.
  3. Rist pinjekjerner lett i en varm panne.
  4. Skjær squash i tynne skiver.
  5. Pensle squashskiver med olje, og grill skivene i ca. 2 minutter på hver side. Avkjøl.
  6. Bland sitronsaft, olivenolje, hvitløk, mynte til en dressing, smak til med salt og pepper. Hell oljedressing over de grillede squashskivene, og dryss pinjekjerner over.
  7. Tørk fisken lett og gni den inn med tandorikrydder. Pensle grillen med rapsolje. Legg fisken med kjøttsiden ned på grillen i 3-4 minutter, snu fileten og grill videre på indirekte varme i ca. 10 minutter.

Server grillet laks med squashsalat og mynteyoghurt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant