Svinekjøtt sweet and sour

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Rask sursøt wok med renskåret svinekjøtt til middag - perfekt når du er fysen på mat med asiatiske smaker! 

Ingredienser

  • 600 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 12 boks hermetisk ananas (á 560 g)
  • 1 stk gulrot i tynne strimler
  • 1 stk grønn paprika
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk løk
  • 2 ss olje til steking

Til servering:

  • 200 g basmatiris
  • 2 ss ristede sesamfrø
  • 4 stilker frisk koriander

Sursøt saus:

  • 3 ss sukker
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 ss maisstivelse (maizena)
  • laken av 1 boks hermetisk ananas (á 560 g)

Slik gjør du

  1. Kok ris etter anvisning på pakken.
  2. Rens grønnsaker. Skjær gulrot i tynne staver, paprika i strimler og  løk i båter. Hell av laken til ananasen (spares til saus), og skjær ananas i biter. 
  3. Fres strimlet svinekjøtt i flere omganger og legg det til side. Fres grønnsaker raskt og sett til side sammen med kjøttet. 
  4. Ha sukker, soyasaus, eplecidereddik, kjøttbuljong, maisstivelse og ananaslake i stekepannen, bland det godt sammen og kok opp.
  5. Legg kjøtt, ananas og grønnsaker i sausen og la alt bli gjennomvarmt.

Server svinekjøtt og grønnsaker i sursøt saus med ris. Pynt gjerne med ristede sesamfrø og frisk koriander. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.