Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Svinekjøtt sweet and sour

Ingredienser

  • 600 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 0,5 boks hermetisk ananas (á 560 g)
  • 1 stk. gulrot i tynne strimler
  • 1 stk. grønn paprika
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 stk. løk
  • 2 ss olje til steking

Til servering:

  • 200 g basmatiris
  • 2 ss ristede sesamfrø
  • 4 stilker frisk koriander

Sursøt saus:

  • 3 ss sukker
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 ss maisenna
  • laken av 1 boks hermetisk ananas (á 560 g)
Del

Svinekjøtt sweet and sour

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Rask sursøt wok med renskåret svinekjøtt til middag - perfekt når du er fysen på mat med asiatiske smaker! 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 600 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 0,5 boks hermetisk ananas (á 560 g)
  • 1 stk. gulrot i tynne strimler
  • 1 stk. grønn paprika
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 stk. løk
  • 2 ss olje til steking

Til servering:

  • 200 g basmatiris
  • 2 ss ristede sesamfrø
  • 4 stilker frisk koriander

Sursøt saus:

  • 3 ss sukker
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 ss maisenna
  • laken av 1 boks hermetisk ananas (á 560 g)

Slik gjør du

  1. Kok ris etter anvisning på pakken.
  2. Rens grønnsaker. Skjær gulrot i tynne staver, paprika i strimler og  løk i båter. Hell av laken til ananasen (spares til saus), og skjær ananas i biter. 
  3. Fres strimlet svinekjøtt i flere omganger og legg det til side. Fres grønnsaker raskt og sett til side sammen med kjøttet. 
  4. Ha sukker, soyasaus, eplecidereddik, kjøttbuljong, maisstivelse og ananaslake i stekepannen, bland det godt sammen og kok opp.
  5. Legg kjøtt, ananas og grønnsaker i sausen og la alt bli gjennomvarmt.

Server svinekjøtt og grønnsaker i sursøt saus med ris. Pynt gjerne med ristede sesamfrø og frisk koriander. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB12 08.02.2023 00:40:06