Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Røkt svinekam med edamamebønner

Ingredienser

velg antall porsjoner

Lun edamamesalat

  • 200 g edamamebønner (soyabønner)
  • 1 pk sukkererter
  • 0,5 stk. fennikel
  • 2 stk. vårløk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss hakket frisk persille
  • 0,5 ss hakket frisk timian
  • 0,5 stk. sitron
Del

Røkt svinekam med edamamebønner

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Røkt svinekam er enkel og velsmakende mat året rundt. Den røkte smaken på kjøttet passer godt sammen med en lun og syrlig salat av edamamebønner, erter og fennikel.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner

Lun edamamesalat

  • 200 g edamamebønner (soyabønner)
  • 1 pk sukkererter
  • 0,5 stk. fennikel
  • 2 stk. vårløk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss hakket frisk persille
  • 0,5 ss hakket frisk timian
  • 0,5 stk. sitron

Slik gjør du

  1. Krydre svinekammen med pepper og legg den i en langpanne eller ildfast form. Hell kokende vann i formen og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av svinekammen.
  2. Sett svinekammen i ovnen på 125 °C og stek til termometeret viser 70 °C (medium pluss) eller 75 °C (gjennomstekt). Dette tar 2-3 timer, avhengig av størrelse på kammen. La svinekammen hvile i ca. 15 minutter før du skjærer i den.
  3. Tin edamamebønner ved å helle kokende vann over dem. La stå et par minutter og hell av vannet.
  4. Skjær sukkererter, fennikel og vårløk i tynne strimler. Finhakk hvitløk. 
  5. Smelt smør i en stekepanne og fres edamamebønner, sukkererter, fennikel, vårløk og hvitløk raskt til alt er gjennomvarmt, men grønnsakene fortsatt er sprø. Dryss over hakket persille og timian og skvis over saften av sitronen. Smak til med litt salt og pepper.
  6. Skjær svinekammen i skiver og legg den på toppen av den varme salaten. Server gjerne små, kokte poteter til. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3546, server:MP-PRD-WEB11 30.11.2022 19:21:02