Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Helstekt ytrefilet av svin med plommesaus

Steke- og koketips for svinekjøtt

Her finner du anbefalt kjernetemperatur og nyttige steke- og koketips for svinekjøtt.

Rett/del

Mengde kjøtt pr. porsjon

Tilberedningsmetode

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Surret svinestek u/svor
Bog, skinke

200 g

Stekes i ovn på 125 °C, 1,5 kg stekes i ca. 2 timer.

Medium pluss: 70 °C
Gjennomstekt: 75 °C

Skinkestek m/svor
Bog, skinke

200 g

Dampes i 45 minutter på 230 °C. Stekes i ovn på 175 °C, 1,5 kg stekes i ca. 1,5 - 2 timer. Bruk grillen på slutten for å få svoren sprø.

Medium pluss: 68 °C
Gjennomstekt: 75 °C

Svinekam 
m/svor

200 g

Dampes i 45 minutter på 230 °C. Stekes i ovn på 175 °C, 1,5 kg stekes i ca. 1 - 1,5 time. Bruk grillen på slutten for å få svoren sprø

Medium pluss: 68 °C
Gjennomstekt: 75 °C

Røkt svinekam

200 g

Pakkes i folie og stekes i ovn på 125 °C. 1,5 kg trenger 2-3 timers steketid.

 Medium pluss: 70 °C
Gjennomstekt: 75 °C

Indrefilet

200 g

Brunes i panne, etterstekes i ovn på 125 °C. 400 g stekes i ca. 20 minutter.

Medium: 65 °C
Medium pluss: 70 °C
Gjennomstekt: 75 °C

Ytrefilet

200 g

Brunes i panne, etterstekes i ovn på 125 °C. 1 kg stekes i ca. 40 minutter.

Medium: 65 °C
Medium pluss: 70 °C
Gjennomstekt: 75 °C

Spareribs
Grillribbe

350 g

Rå spareribs dampes først ca. 1 time under folie på 200 °C. Grilles i 6-8 minutter på hver side.

 

Ribbe
Tynnribbe, familieribbe

250-450 g

Dampes i 45 minutter på 230 °C. Stekes deretter på 200 °C i ca. 1 - 1,5 time.

 

Skinke:
Juleskinke, påskeskinke, sommerskinke, Bayonneskinke
Lettsaltet, røkt skinke, svinebog

200 g

Trekke i vann. 1 kg trekkes i ca. 1 time.

70 °C

Røkt svinekam
Lettsaltet, røkt svinekam m/ben

300 g

Pakkes i folie, stekes i ovn på 125 °C. 1,5 kg stekes i 2-3 timer.

70 °C

Skinkebiff

200 g

Brunes raskt på sterk varme, 2 minutter på hver side. Etterstekes på lavere temperatur i ca. 2-3 minutter på hver side.

 

Koteletter
Kotelettkam, nakke

250 g

Brunes raskt på sterk varme, 2-3 minutter på hver side. Trekk pannen vekk fra platen og legg et lokk over. La kotelettene ettersteke i ca. 5 min.

 

Gryter og wok
Renskåret svinekjøtt i strimler eller terninger, skinkebiff, flatbiff

200 g

Kjøttet freses raskt i olje i varm panne i ca. 2 minutter.

 

Gryteretter, lapskaus
Bog, flatbiff, nakke

150 g

Freses raskt i varm panne i 2-3 minutter, deretter trekke i vann/kraft i ca. 40 minutter

 

Svineknoker
Fersk, saltet, røkt

1 stk

Trekkes i vann på 85-90 °C i ca. 3 timer

 

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 18.04.2024 02:49:43