Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Røkt svinekam med sennepssaus og rødkål

Ingredienser

Rødkål:

  • 750 g rødkål
  • 2 stk. eple
  • 1 ts salt
  • 2,5 dl kjøttkraft
  • 2 ts eddik, 7 %
  • 2 ts sukker

Potetmos:

  • 600 g mandelpotet
  • 2 dl melk
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts salt

Sennepssaus:

  • 4 ss sukker
  • 0,75 dl rødvinseddik
  • 80 g smør
  • 3 dl kremfløte
  • 0,5 dl grov sennep
  • 0,5 dl sennep
  • 0,5 dl stekesjy
Del

Røkt svinekam med sennepssaus og rødkål

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en deilig rett som gir god smak av jul. Møre biffer av røkt svinekam servert med en real potetstappe, herlig sennepssaus og rødkål.  

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Rødkål:

  • 750 g rødkål
  • 2 stk. eple
  • 1 ts salt
  • 2,5 dl kjøttkraft
  • 2 ts eddik, 7 %
  • 2 ts sukker

Potetmos:

  • 600 g mandelpotet
  • 2 dl melk
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts salt

Sennepssaus:

  • 4 ss sukker
  • 0,75 dl rødvinseddik
  • 80 g smør
  • 3 dl kremfløte
  • 0,5 dl grov sennep
  • 0,5 dl sennep
  • 0,5 dl stekesjy

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i fire like store biffer. Krydre dem med salt og pepper og brun dem godt på alle sider i en varm stekepanne med margarin. Legg biffene over i en ildfast form og sett i stekeovnen på 125 °C. Sett et steketermometer i en av dem og stek til ønsket stekegrad. For medium stekt: 68 °C og gjennomstekt: 74 °C.
  2. Snitt kål i fine strimler og epler i båter. Legg kål og epler lagvis sammen med salt i en kjele. Tilsett kjøttkraft og eddik. Kok opp og la det trekke i ca. 45 minutter. Rør godt innimellom og smak til med sukker mot slutten.
  3. Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann. Sil av vannet, og damp dem tørre. Mos dem og tilsett melk og smør. Rør godt. Smak til med salt og pepper.
  4. Kok inn vineddik og sukker til det får en kremet konsistens. Ha i smør og rør hele tiden. Tilsett fløte, sennep og stekesjy. Kok sausen i noen minutter, til den får fin konsistens.

Server biffer av røkt svinekam med potetmos, rødkål og sennepssaus.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB11 30.03.2023 00:14:40