Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svinekam med ovnsbakte gulrøtter alternativ 1

Svinekam med ovnsbakte gulrøtter

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg svinekam uten ben
  • 3 ts salt
  • 2 ts kvernet pepper
  • ca. 2 dl vann

Ovnsbakte gulrøtter:

  • 8 stk. gulrot
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 3 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Hel syltet løk:

  • 10 stk. rødløk
  • 1 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 1 dl eddik, 7 %
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1140 kcal
Fett 76 g
Protein 53 g
Karbohydrater 55 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftig svinekam med sprø og deilig svor! Server den med fargerike ovnsbakte grønnsaker og du har en deilig søndagsmiddag eller festmiddag i romjula. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg svinekam uten ben
  • 3 ts salt
  • 2 ts kvernet pepper
  • ca. 2 dl vann

Ovnsbakte gulrøtter:

  • 8 stk. gulrot
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 3 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Hel syltet løk:

  • 10 stk. rødløk
  • 1 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 1 dl eddik, 7 %
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1140 kcal
Fett 76 g
Protein 53 g
Karbohydrater 55 g

Slik gjør du

Forvarm stekeovn til 230 °C.

trinn du kan merke av
Syns du det er vanskelig å rute svoren, kan svinekammen dampes først og rutes etter damping.
Ekstra sprø svor får du ved å sette på overvarme/grill mot slutten av steketiden. Pass godt på, det tar 1-2 minutter til svoren “blåser” seg opp.

Server svinekam med ovnsbakte gulrøtter, syltet rødløk og kokte poteter.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14675, server:MP-PRD-WEB13 22.06.2025 08:04:57