Røkt svinekam i mørkt øl

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Røkt svinekam er en gammel klassiker på søndagens middagsbord, som her har fått godt og røft følge av mørkt øl, honning og einerbær. 

Ingredienser

  • 2 kg røkt svinekam med ben
  • 3 ss olivenolje
  • 4 båt hakket hvitløk
  • 3 ss hakket frisk timian
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 12 l mørkt øl som stout, Porter eller Guinnes
  • 112 dl flytende honning
  • 10 stk knuste einebær
  • 2 stk laurbærblad
  • 2 poser sjalottløk
  • 6 stk gulrot
  • 1 pose salatblad

Slik gjør du

  1. Skjær snitt i fettranden på svinekammen med en skarp kniv. Bland sammen olje, hakket hvitløk, timian, salt og pepper og gni dette godt inn i svinekammen og ned i snittene. La kjøttet stå kaldt og trekke smak i 3-4 timer (gjerne over natten).
  2. Forvarm stekeovnen til 180 °C.
  3. Legg svinekammen i en langpanne og stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av svinekammen, slik at den ikke hviler mot bein. Bland sammen øl, honning, knuste einerbær og grovknuste laurbærblad. Hell blandingen over kjøttet.
  4. Rens sjalottløk og gulrot, del dem i grove biter og fordel dem rundt kjøttet. Krydre med litt salt og pepper. Plasser formen midt i ovnen.
  5. Stek svinekammen til den har en kjernetemperatur på 74 °C. Bruk en stor skje og øs kjøttet med ølblandingen hvert 20 minutt.
  6. Ta langpannen ut av ovnen og legg kjøttet på en skjærefjøl. La kjøttet hvile i 5-10 minutter før du skjærer i det.
  7. Server den røkte svinekammen med grønnsakene og sjyen som har dannet seg i bunnen av langpannen. 
En deilig hjemmelaget potetmos smaker godt til denne retten.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.