Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Røkt svinekam i mørkt øl

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 2 kg røkt svinekam med ben
  • 3 ss olivenolje
  • 4 båter hakket hvitløk
  • 3 ss hakket frisk timian
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 l mørkt øl som stout, Porter eller Guinnes
  • 1,5 dl flytende honning
  • 10 stk. knuste einebær
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 poser sjalottløk
  • 6 stk. gulrot
  • 1 pose salatblad
Del

Røkt svinekam i mørkt øl

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Røkt svinekam er en gammel klassiker på søndagens middagsbord, som her har fått godt og røft følge av mørkt øl, honning og einerbær. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 2 kg røkt svinekam med ben
  • 3 ss olivenolje
  • 4 båter hakket hvitløk
  • 3 ss hakket frisk timian
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 l mørkt øl som stout, Porter eller Guinnes
  • 1,5 dl flytende honning
  • 10 stk. knuste einebær
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 poser sjalottløk
  • 6 stk. gulrot
  • 1 pose salatblad

Slik gjør du

  1. Skjær snitt i fettranden på svinekammen med en skarp kniv. Bland sammen olje, hakket hvitløk, timian, salt og pepper og gni dette godt inn i svinekammen og ned i snittene. La kjøttet stå kaldt og trekke smak i 3-4 timer (gjerne over natten).
  2. Forvarm stekeovnen til 180 °C.
  3. Legg svinekammen i en langpanne og stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av svinekammen, slik at den ikke hviler mot bein. Bland sammen øl, honning, knuste einerbær og grovknuste laurbærblad. Hell blandingen over kjøttet.
  4. Rens sjalottløk og gulrot, del dem i grove biter og fordel dem rundt kjøttet. Krydre med litt salt og pepper. Plasser formen midt i ovnen.
  5. Stek svinekammen til den har en kjernetemperatur på 74 °C. Bruk en stor skje og øs kjøttet med ølblandingen hvert 20 minutt.
  6. Ta langpannen ut av ovnen og legg kjøttet på en skjærefjøl. La kjøttet hvile i 5-10 minutter før du skjærer i det.
  7. Server den røkte svinekammen med grønnsakene og sjyen som har dannet seg i bunnen av langpannen. 
En deilig hjemmelaget potetmos smaker godt til denne retten.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3546, server:MP-PRD-WEB15 30.11.2022 18:48:20