Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Agurk - temaside

Alt det gode du kan lage med agurk

Frisk og sprø! Agurken kan spises rå og er like god i friske salater som på brødskiva, eller som digg snack med dipp. La deg inspirere av våre favorittoppskrifter med agurk.

AGURKSALAT, KJAPT OG GREIT!

En deilig og god agurksalat er et perfekt tilbehør til matretter som fisk og skalldyr. Og det beste av alt? Den er superenkel å lage.

Flere friske agurksalater

Sylteagurk: klassisk og en juksevariant

Oppbevaring og holdbarhet

Agurken trives aller best i romtemperatur mellom 12-14 °C, og bør ikke oppbevares i kjøleskapet da den kan få kjøleskader. Begynner den å se litt tørr og trist ut? Del den opp, ha den i en blender med litt frossen frukt og juice og lag den en digg smoothie! Har den fått myke og kjipe flekker? Fjern de delene som har blitt dårlig og bruk resten i en frisk salat, eller riv den grovt og lag en deilig tzatziki.

Agurk som tilbehør til fisk

Dressinger med agurk i hovedrollen

Friske favoritter med agurk

Dipper som passer perfekt til agurk