Lammeburger med agurksalat og avokado

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Hamburgere finnes i utallige varianter, og lages av all slags kjøtt. Med lammekjøttdeig har du et godt utgangspunkt for å lage saftige, deilige lammeburgere, her med følge av med avokado og syltede grønnsaker.

Ingredienser

Lammeburgere:

  • 600 g kjøttdeig av lam
  • 2 ts salt
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 1 ts pepper
  • 1 ss olivenolje

Agurksalat:

  • 1 stk agurk
  • 4 stk reddik
  • 2 ts sukker
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper

Tilbehør:

  • 2 stk avokado
  • 4 stk hamburgerbrød
  • 1 pk bønnespirer

Slik gjør du

  1. Skrell agurk til agurksalaten. Del den på langs og skrap ut den myke kjernen. Skjær i halvmåner. Skjær reddik i tynne skiver. Ha i en skål og bland sammen med sukker, eddik, salt og pepper. Sett til side og la agurksalaten utvikle smak mens du forbereder resten.
  2. Bland lammekjøttdeig godt med salt, hvitløk og pepper. Del i fire like store deler, og form dem til runde, flate burgere.
  3. Varm en stekepanne med olivenolje og stek burgerne til de er gjennomstekt.
  4. Rens avokado og mos den grovt med en gaffel.
  5. Rist burgerbrød eller stek dem sprø i en stekepanne med litt olje. Ha på avokadomos, burger og topp med agurksalat og bønnespirer.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.