Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kinesisk agurksalat

Kinesisk agurksalat

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. agurk
  • 20 stk. sichuanpepper korn
  • 2 stk. vårløk
  • 2 ts sukker
  • 3 ss lys soyasaus
  • 1 ss chinkiang (svart vineddik)
  • 1 ss chiliolje
  • 0,5 dl sesamolje
  • 5 båter hakkede hvitløk
  • 2 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 171 kcal
Fett 14 g
Protein 2 g
Karbohydrater 8 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Knasende sprø biter av agurk i en dressing med masse sesamolje og sichuanpepper. Nydelig som en liten snack, eller som en av flere asiatiske småretter.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. agurk
  • 20 stk. sichuanpepper korn
  • 2 stk. vårløk
  • 2 ts sukker
  • 3 ss lys soyasaus
  • 1 ss chinkiang (svart vineddik)
  • 1 ss chiliolje
  • 0,5 dl sesamolje
  • 5 båter hakkede hvitløk
  • 2 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 171 kcal
Fett 14 g
Protein 2 g
Karbohydrater 8 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Sichuanpepper fås i velassorterte matbutikker og asiatiske matbutikker. I Kina er den mest kjent som «blomsterpepper». Sichuanpepper er aromatisk og litt syrlig, og gir en spesiell prikkende nummenhet i munnen om man bruker for mye.

Varm 2 dl peanøttolje i en liten kjele til den er rykende varm. Ta oljen av platen og avkjøl til ca. 90 °C. Hell oljen over 2-3 ss chiliflak i en skål. La stå og trekke i minst 10 minutter. Hell på tett glass og oppbevar mørkt. Lang holdbarhet.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14225, server:MP-PRD-WEB14 21.05.2025 00:16:11