Ingredienser

2  porsjoner
  • 300 g ytrefilet av storfe
  • 0,5 stk. rødløk
  • 0,25 potte frisk koriander
  • 1,5 båter hvitløk
  • 0,5 ts revet frisk ingefær
  • 0,75 dl sesamolje
  • 0,5 dl soyasaus

Syltet rødløk:

  • 0,5 dl rødløk
  • 0,75 dl vann
  • 0,25 dl riseddik
  • 0,5 dl sukker
  • 0,5 stk. rød chili (kan sløyfes)

Kokt ris:

  • 2 dl sushi- eller jasminris
  • 4 dl vann
  • 0,25 ts salt
  • 1 ts riseddik

Til servering:

  • 100 g hodekål
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stk. vårløk
  • 0,5 stk. lime
  • 200 g kimchi
  • 30 g frisk spinat
  • 0,25 potte frisk koriander
  • 2 ts sesamfrø
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

599kcal

Energi

15.7g

Fett

42.9g

Protein

67.1g

Karbohydrater

5.8mg

Jern

Del

Koreansk BBQ bowl

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Koreansk BBQ er perfekt sommermat! Hva med en superdeilig salatbowl med masse friske grønnsaker, deilig marinerte grillspyd og spicy kimchi? Nam!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

2  porsjoner
  • 300 g ytrefilet av storfe
  • 0,5 stk. rødløk
  • 0,25 potte frisk koriander
  • 1,5 båter hvitløk
  • 0,5 ts revet frisk ingefær
  • 0,75 dl sesamolje
  • 0,5 dl soyasaus

Syltet rødløk:

  • 0,5 dl rødløk
  • 0,75 dl vann
  • 0,25 dl riseddik
  • 0,5 dl sukker
  • 0,5 stk. rød chili (kan sløyfes)

Kokt ris:

  • 2 dl sushi- eller jasminris
  • 4 dl vann
  • 0,25 ts salt
  • 1 ts riseddik

Til servering:

  • 100 g hodekål
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stk. vårløk
  • 0,5 stk. lime
  • 200 g kimchi
  • 30 g frisk spinat
  • 0,25 potte frisk koriander
  • 2 ts sesamfrø
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

599kcal

Energi

15.7g

Fett

42.9g

Protein

67.1g

Karbohydrater

5.8mg

Jern

Slik gjør du

  1. Skjær ytrefilet i ca. 1 cm tynne skiver, og ha dem i en bolle.
  2. Finhakk rødløk og koriander, riv hvitløk og ingefær, og ha det i bollen med kjøttet.
  3. Hell sesamolje og soyasaus i bollen, og bland alt godt sammen. Sett kjøttet til side og la det stå i 3 timer, eller gjerne over natten.
  4. Rens rødløk og skjær den i tynne båter. Ha vann, riseddik og sukker i en liten kjele. Kok opp til sukkeret har løst seg opp. Ha i løken og kok et par minutter, trekk kjelen av platen. Avkjøl. Vil du ha løken litt hottere kan du også tilsette litt finhakket chili.
  5. Kok ris etter anvisning på pakken i en kjele med lettsaltet vann. Bland inn riseddik når risen er kokt.
  6. Tre kjøttet på spyd. Bruker du trespyd bør disse bløtlegges i minst 30 minutter før bruk.
  7. Finsnitt kål. Bruk gjerne en mandolin eller en grønnsakskreller for å få tynne fine stimler. Legg strimlene i isvann slik at de blir ekstra sprø til serveringen.
  8. Skjær gulrot i tynne staver, finsnitt vårløk og skjær lime i båter.
  9. Grill spydene 1-2 minutter på hver side på direkte varme.
  10. Ha kokt ris i en dype serveringsskåler, legg på kimchi, syltet rødløk, spinatblader, finsnittet vårløk og lime. Legg grillspydene på toppen og pynt med frisk koriander. Dryss gjerne på litt sesamfrø. 

Koreansk BBQ bowl

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant