Koreansk BBQ bowl

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Koreansk BBQ er perfekt sommermat! Hva med en superdeilig salatbowl med masse friske grønnsaker, deilig marinerte grillspyd og spicy kimchi? Nam!

Ingredienser

2 Porsjoner
  • 300 g ytrefilet av storfe
  • 0,5 stk. rødløk
  • 0,25 potte frisk koriander
  • 1,5 båter hvitløk
  • 0,5 ts revet frisk ingefær
  • 0,75 dl sesamolje
  • 0,5 dl soyasaus

Syltet rødløk:

  • 0,5 dl rødløk
  • 0,75 dl vann
  • 0,5 dl sukker
  • 0,25 dl riseddik
  • 0,5 stk. rød chili (kan sløyfes)

Kokt ris:

  • 2 dl sushi- eller jasminris
  • 4 dl vann
  • 0,25 ts salt
  • 1 ts riseddik

Til servering:

  • 100 g hodekål
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stk. vårløk
  • 0,5 stk. lime
  • 200 g kimchi
  • 30 g frisk spinat
  • 0,25 potte frisk koriander
  • 2 ts sesamfrø

Slik gjør du

  1. Skjær ytrefilet i ca. 1 cm tynne skiver, og ha dem i en bolle.
  2. Finhakk rødløk og koriander, riv hvitløk og ingefær, og ha det i bollen med kjøttet.
  3. Hell sesamolje og soyasaus i bollen, og bland alt godt sammen. Sett kjøttet til side og la det stå i 3 timer, eller gjerne over natten.
  4. Lag syltet rødløk. Rens rødløk og skjær den i tynne båter. Ha vann, riseddik og sukker i en liten kjele. Kok opp til sukkeret har løst seg opp. Ha i løken og kok et par minutter, trekk kjelen av platen. Avkjøl. Vil du ha løken litt hottere kan du også tilsette litt finhakket chili. 
  5. Kok ris etter anvisning på pakken i en kjele med lettsaltet vann. Bland inn riseddik når risen er kokt.
  6. Finsnitt kål. Bruk gjerne en mandolin eller en grønnsakskreller for å få tynne fine stimler. Legg strimlene i isvann slik at de blir ekstra sprø til serveringen. 
  7. Skjær gulrot i tynne staver, finsnitt vårløk og skjær lime i båter. 
  8. Tre kjøttet på spyd. Bruker du trespyd bør disse bløtlegges i minst 30 minutter før bruk. 
  9. Grill spydene 1-2 minutter på hver side på direkte varme.

Ha kokt ris i en dype serveringsskåler, legg på kimchi, syltet rødløk, spinatblader, finsnittet vårløk og lime. Legg grillspydene på toppen og pynt med frisk koriander. Dryss gjerne på litt sesamfrø.  

Koreansk BBQ bowl

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.