Stekt ris med kimchi

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Kimchi Fried Rice har du kanskje spist på ferie i utlandet. Retten kan du også enkelt lage hjemme selv. Lag din egen kimchi, eller bruk en kjøpt. Stekt ris er også perfekt når du trenger å bruke opp risrester.

Ingredienser

  • 100 g kimchi , eventuelt mer til servering
  • 0,5 stk. gulrot
  • 1 stk. vårløk
  • 1 ss olje eller smør til steking
  • 1 båt revet hvitløk
  • 4 dl kokt ris
  • 2 ss kimchi juice, fra kimchien (kan sløyfes)
  • 2 ss soyasaus
  • 0,5 ts revet frisk ingefær
  • 2 ts sesamolje
  • 1 ss olje eller smør til steking
  • 2 stk. egg
  • 4 stilker frisk koriander
  • 1 ss sesamfrø

Slik gjør du

  1. Hakk kimchi i mindre biter. Kutt gulrot i fyrstikktynne staver, finsnitt vårløk. 
  2. Varm en panne, og ha i olje eller smør. Fres kimchi og revet hvitløk raskt. 
  3. Ha i kokt ris, og fres til det er gjennomvarmt og har fått en fin farge.

Risen som brukes bør være kald slik at ikke den stekte risen blir "grøtete". Benytt gjerne anledningen til å bruke opp rester av grønnsaker, pålegg, pølser, koteletter, biffer, grillet kylling eller andre kjøttrester når du skal lage stekt ris. Det meste blir godt!

  1. Ha i gulrot og vårløk, og la det surre i 2 minutter.  
  2. Smak til med kimchijuice, soyasaus, litt revet ingefær og sesamolje. Dersom du ikke har en veldig sterk kimchi kan du også smake til risen med koreansk chilipaste (gochujang) eller koreansk chilipulver (gochugaru), eventuelt sriracha eller vanlig chilipulver. 
  3. Anrett risen på tallerken, og bruk samme panne til å steke speilegg.
  4. Ha litt mer olje eller smør i pannen, knekk egget og ha det forsiktig i pannen så plommen holder seg hel. Stek eggene på svak varme til hviten så vidt er stivnet.
  5. Anrett speilegget over den stekte risen, server med litt ekstra kimchi ved siden av, og pynt eventuelt med koriander og sesamfrø. 

Kokt ris og pasta kan inneholde bakteriesporer av bacillus cereus som overlever i høy temperatur. Når temperaturen synker, vil bakteriesporene spire og begynne å formere seg. Disse bakteriene vil kunne produsere giftstoffer som verken lukter eller smaker, og som ikke forsvinner ved oppvarming. Når bakteriene har fått formere seg lenge nok, vil giftstoffene kunne føre til alvorlig matforgiftning og i verste fall død. Om ris og pasta blir tatt vare på riktig måte, er det ingenting i veien for å spise restene seinere. Avkjøl helt og sett restene i kjøleskapet. Da vil det være helt trygt å varme dem opp neste dag. 

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.