Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Eggebrød

Eggebrød

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 6 brød

  • 100 g smør
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver eller sitronsaft
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 ss sukker
  • 1 dl melk
  • 2 stk. egg til røren
  • 1 ss smør , til formene
  • 6 stk. egg
  • 1,5 dl revet ost
  • 2 ss friske urter
  • 0 smak til med litt salt og kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2350 kcal
Fett 161 g
Protein 93 g
Karbohydrater 125 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Luftige og herlige små brød med egg, inspirert av Gyeranppang, som er koreanske eggebrød. Disse er både salte og søte, og vil garantert løfte helgefrokosten, brunsjen eller som en liten digg rett til når som helst. Tar du med disse i tursekken, kan du bare gå å glede deg til en pust i bakken! 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 6 brød

  • 100 g smør
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver eller sitronsaft
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 ss sukker
  • 1 dl melk
  • 2 stk. egg til røren
  • 1 ss smør , til formene
  • 6 stk. egg
  • 1,5 dl revet ost
  • 2 ss friske urter
  • 0 smak til med litt salt og kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2350 kcal
Fett 161 g
Protein 93 g
Karbohydrater 125 g

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Smelt smør.
  3. Ha mel, bakepulver, vaniljesukker og sukker i en bolle. Tilsett melk og smeltet smør. Visp inn egg og rør alt sammen til en tykk og klumpfri røre.
  4. Smør et stort muffinsbrett godt. Ha i litt mer enn en spiseskje røre i bunnen. Knekk ett egg i hver form og dekk med resten av røra.
Tips: Har du ikke store muffinsformer? Du kan også lage eggebrød i brødformer, men da vil steketiden variere etter størrelsen på formen.
  1. Dryss over revet ost og litt friske urter. Topp med salt og pepper, etter smak. Stek i ovnen i ca. 15 minutter, eller til egget har satt seg.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Den beste brunchen

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11780, server:MP-PRD-WEB12 15.10.2024 04:29:57