Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Steak sandwich med chimichurri

Ingredienser

2  porsjoner
  • 500 g biff av ytrefilet storfe
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss nøytral olje
  • 50 g smør til steking
  • 4 skiver surdeigsbrød
  • 2 ss dijonsennep

Tomatsalsa:

  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 1 dl eddik, 7 %
  • 0,5 stk. rødløk
  • 250 g cherrytomat
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 0,5 ts salt

Chimichurri:

  • 1 stk. sitron
  • 1 potte frisk oregano
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 0,5 stk. bladpersille
  • 1 stk. jalapeño
  • 1,5 dl olivenolje
  • 0,5 ts salt

Hvitløksmajones:

  • 1 stk. hvitløk
  • 1 stk. egg
  • 1 ss dijonsennep
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts sitronsaft
  • 5 dl nøytral olje
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Vanskelighetsgrad
Middels

En juicy steak sandwich med chimichurri, det er hva kokk Håvard Werkland lager til kvelds etter jobbdagen. Med crispy surdeigsbrød og saftig biff - skikkelig comfort food.

Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

2  porsjoner
  • 500 g biff av ytrefilet storfe
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss nøytral olje
  • 50 g smør til steking
  • 4 skiver surdeigsbrød
  • 2 ss dijonsennep

Tomatsalsa:

  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 1 dl eddik, 7 %
  • 0,5 stk. rødløk
  • 250 g cherrytomat
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 0,5 ts salt

Chimichurri:

  • 1 stk. sitron
  • 1 potte frisk oregano
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 0,5 stk. bladpersille
  • 1 stk. jalapeño
  • 1,5 dl olivenolje
  • 0,5 ts salt

Hvitløksmajones:

  • 1 stk. hvitløk
  • 1 stk. egg
  • 1 ss dijonsennep
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts sitronsaft
  • 5 dl nøytral olje

Slik gjør du

Håvard Werkland stakk av med prisen "Årets kokk" i Stavanger høsten 2023.  Trøndern blir dermed Norges kandidat i den internasjonale Bocuse d'Or-konkurransen. Vi fikk være med inn på treningskjøkkenet, aka hans andre hjem, hvor han disket opp sin best kosemat, nemlig steak sandwich med chimichurri. Se hele serien "Kokkens kveldsmat" på YouTube.

Kokk Håvard Werkland

trinn du kan merke av

Hvis majonesen blir veldig tykk, kan du tilsette 1 ss vann. Den ferdige hvitløksmajonesen kan du oppbevare på en ren flaske i kjøleskapet. 

"Mangler du salt, mangler du alt!" - Håvard Werkland

steak sandwich med chimichurri

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 20.04.2024 03:16:57