Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rabarbra tarte tatin

Rabarbra tarte tatin

Ingredienser

8  porsjoner
  • 125 g smør eller margarin
  • 150 g hvetemel
  • 60 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 stk. egg
  • saft av 0,25 stk. sitron
  • ca. 600 g rabarbra
  • 100 g smør
  • 200 g sukker
  • ca. 50 g grovhakkede mandler
  • 1 stk. egg til pensling
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det er de franske søstrene Tatin som har gitt navn til denne kaken, som opprinnelig lages med epler. Vi har byttet ut eplene med noen stilker frisk rabarbra, som karamelliseres i smør og sukker før de blir dekket med deig og stekt i ovnen. En nydelig twist på originalen!

 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

8  porsjoner
  • 125 g smør eller margarin
  • 150 g hvetemel
  • 60 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 stk. egg
  • saft av 0,25 stk. sitron
  • ca. 600 g rabarbra
  • 100 g smør
  • 200 g sukker
  • ca. 50 g grovhakkede mandler
  • 1 stk. egg til pensling

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Tarte tatin er aller best når den er helt nystekt. Dryss litt melis over og server den lun eller kald, gjerne med en klatt rømme, vaniljekrem eller is til.

Istedenfor hjemmelaget deig kan du bruke frossen butterdeig fra butikken. 

Du kan også lage en type tarte tatin med sjalottløk som er en supergod siderett, for eksempel sammen med reinsdyrstek og kirsebærsaus.

Rabarbra tapte tartin

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB11 27.05.2024 00:22:20