Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rabarbrakake

Rabarbrakake

Ingredienser

20  porsjoner
  • 500 g rabarbra
  • 100 g melis
  • 500 g romtemperert smør
  • 400 g sukker
  • 8 stk. egg
  • 500 g hvetemel
  • 3 ts vaniljesukker
  • 3 ts bakepulver
  • 100 g mandler
  • 3 ss perlesukker
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Rabarbra er forsommerens favoritt! Sur og sprø og anvendelig, og aller best før sankthans. Og fantastisk god i kaker! Her har du en stor, raus rabarbrakake i langpanne, til glede for både store og små på sommerfesten.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

20  porsjoner
  • 500 g rabarbra
  • 100 g melis
  • 500 g romtemperert smør
  • 400 g sukker
  • 8 stk. egg
  • 500 g hvetemel
  • 3 ts vaniljesukker
  • 3 ts bakepulver
  • 100 g mandler
  • 3 ss perlesukker

Slik gjør du

  1. Skyll og skrell rabarbra og del i ca. 2-3 cm lange biter. Bland inn melis og la stå og safte seg mens du lager røren.
  2. Visp smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett ett og ett egg og visp det godt sammen.
  3. Sikt hvetemel, vaniljesukker og bakepulver inn i smørkremen og bland godt.
  4. Legg bakepapir i bummen og opp over kanten på en liten langpanne eller ildfast form, ca. 25 x 40 cm. Hell i røren og bruk en slikkepott til å jevne ut overflaten.
  5. Fordel rabarbrabitene over kaken og trykk dem litt ned i røren.
  6. Dryss over hakkede mandler og perlesukker.
  7. Sett kaken nest nederst i ovnen på 190 °C i 40-45 minutter. Test med en spiss kniv eller trepinne om den er gjennomstekt. Hvis kaken mangler farge på toppen kan du sette den høyre opp, men da må du passe litt ekstra så den ikke brenner seg. Avkjøl på rist.

Server kaken lun, gjerne med litt vaniljeis, pisket krem eller rømme til. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 18.04.2024 15:02:08