Rabarbrasirup med jordbær

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Her er en oppskrift som du kan ta litt på en slump. Hvor mye rabarbra og hvor mye jordbær er opp til deg. Bruker du bare jordbær, så blir det jordbærsirup. Beregn 2 deler sukker på 3 deler væske etter koking.

Ingredienser

  • 10 dl rabarbra i biter
  • ½ kurv jordbær
  • l vann
  • ca. 6 dl sukker
  • saften av ½ lime

Slik gjør du

  1. Skyll rabarbra og jordbær, og skjær alt i små biter.
  2. Ha rabarbra og jordbær i en kjele med vann og kok opp. La det koke i ca. 30 minutter.
  3. Sil rabarbra- og jordbærsaften gjennom en finmasket sil. Mål opp saft og beregn 2 deler sukker på 3 deler væske.
  4. Ha rabarbra- og jordbærsaften tilbake i kjelen og rør inn sukker. Kok opp og la det koke på middels varme til væsken tykner og får en tynn sirupkonsistens. Bruk ei skje og fjern hvitt skum som danner seg langs kanten av kjelen underveis i kokingen.
  5. Smak til sirupen med ferskpresset limesaft.
  6. Trekk kjelen av platen og hell den ferdige sirupen over på ren flaske eller glass.

Sirupen holder seg godt lenge. Den smaker kjempegodt til is og pannekaker, du kan smøre den på brødskiva eller bruke den som søtt tilbehør til gode oster.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.