Ingredienser

  • 10 dl rabarbra i biter
  • 0,5 kurv jordbær
  • 1,5 l vann
  • ca. 6 dl sukker
  • saften av 0,5 lime
Del

Rabarbrasirup med jordbær

(2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her er en oppskrift som du kan ta litt på en slump. Hvor mye rabarbra og hvor mye jordbær er opp til deg. Bruker du bare jordbær, så blir det jordbærsirup. Beregn 2 deler sukker på 3 deler væske etter koking.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 10 dl rabarbra i biter
  • 0,5 kurv jordbær
  • 1,5 l vann
  • ca. 6 dl sukker
  • saften av 0,5 lime

Slik gjør du

  1. Skyll rabarbra og jordbær, og skjær alt i små biter.
  2. Ha rabarbra og jordbær i en kjele med vann og kok opp. La det koke i ca. 30 minutter.
  3. Sil rabarbra- og jordbærsaften gjennom en finmasket sil. Mål opp saft og beregn 2 deler sukker på 3 deler væske.
  4. Ha rabarbra- og jordbærsaften tilbake i kjelen og rør inn sukker. Kok opp og la det koke på middels varme til væsken tykner og får en tynn sirupkonsistens. Bruk ei skje og fjern hvitt skum som danner seg langs kanten av kjelen underveis i kokingen.
  5. Tilsett ferskpresset limesaft.
  6. Trekk kjelen av platen og hell den ferdige sirupen over på ren flaske eller glass.

Sirupen holder seg godt lenge. Den smaker kjempegodt til is og pannekaker, du kan smøre den på brødskiva eller bruke den som søtt tilbehør til gode oster.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant