Ingredienser

  • 800 g rabarbra
  • 150 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1,5 ss maisenna
  • 5 stk. eggehvite
  • 400 g sukker
  • finrevet skall av 1 stk. sitron
Del

Bakt rabarbra med marengslokk

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En av barndommens enkle gleder var en stilk rabarbra og et eggeglass med sukker. Så surt! Så søtt! Og så godt! Denne desserten er en hyllest til rabarbra og enkle gleder.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 800 g rabarbra
  • 150 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1,5 ss maisenna
  • 5 stk. eggehvite
  • 400 g sukker
  • finrevet skall av 1 stk. sitron

Slik gjør du

  1. Kutt rabarbra i tommelstore biter og legg i en ildfast form. Bland sukker, vaniljesukker og maisenna og dryss over rabarbrabitene.
  2. Forvarm stekeovnen til 125 °C.
  3. Pisk eggehviter på middels hastighet til de danner skum. Øk hastigheten og fortsett å piske mens du tilsetter sukker litt etter litt. Vend inn revet sitronskall til slutt.
  4. Fordel marengs over rabarbraen og form den til myke topper. Sett formen midt i ovnen og stek i 45-50 minutter, eller til marengsen er gyllen og sprø på overflaten.
  5. Dryss litt melis over marengsen før servering.

Server rabarbradesserten varm eller lun, gjerne med is, pisket krem eller iskald yoghurt naturell.

Eggeplommene kan du bruke i en god hjemmelaget eggekrem eller vaniljesaus, eller hva med å lage hjemmelaget is?
 
Buk resten av sitronen til å sette smak på vannet: Skjær vekk det meste av det hvite på sitronen, kutt den i biter og ha den i en mugge kaldt vann. Tilsett noen mynteblader og sett i kjøleskapet, så har du forfriskende smaksatt vann.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant