Bakt rabarbra med marengslokk

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

En av barndommens enkle gleder var en stilk rabarbra og et eggeglass med sukker. Så surt! Så søtt! Og så godt! Denne desserten er en hyllest til rabarbra og enkle gleder.

Ingredienser

  • 800 g rabarbra
  • 150 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 112 ss maisenna
  • 5 stk eggehvite
  • 400 g sukker
  • finrevet skall av 1 stk sitron

Slik gjør du

  1. Kutt rabarbra i tommelstore biter og legg i en ildfast form. Bland sukker, vaniljesukker og maisenna og dryss over rabarbrabitene.
  2. Forvarm stekeovnen til 125 °C.
  3. Pisk eggehviter på middels hastighet til de danner skum. Øk hastigheten og fortsett å piske mens du tilsetter sukker litt etter litt. Vend inn revet sitronskall til slutt.
  4. Fordel marengs over rabarbraen og form den til myke topper. Sett formen midt i ovnen og stek i 45-50 minutter, eller til marengsen er gyllen og sprø på overflaten.
  5. Dryss litt melis over marengsen før servering.
  6. Server rabarbradesserten varm eller lun, gjerne med is, pisket krem eller iskald yoghurt naturell.
    Eggeplommene kan du bruke i en god hjemmelaget eggekrem eller vaniljesaus, eller hva med å lage hjemmelaget is?
Buk resten av sitronen til å sette smak på vannet: Skjær vekk det meste av det hvite på sitronen, kutt den i biter og ha den i en mugge kaldt vann. Tilsett noen mynteblader og sett i kjøleskapet, så har du forfriskende smaksatt vann.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.