Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rabarbrasyltetøy

Rabarbrasyltetøy

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 12 dl syltetøy.

  • 1 kg rabarbra
  • 1 kg sukker
  • saften av 1 stk. sitron eller appelsin
  • 0,5 ss revet frisk ingefær
  • 10 stk. hel kardemomme eller 2 ts malt kardemomme
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3995 kcal
Fett 2 g
Protein 11 g
Karbohydrater 963 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hurra for rabarbra! Denne hardføre planten som kan vokse og trives langt mot nord og høyt til fjells og gi oss så mye godt! Plukk ung og spenstig rabarbra og kok dette deilige syltetøyet, krydret med ingefær og kardemomme.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 12 dl syltetøy.

  • 1 kg rabarbra
  • 1 kg sukker
  • saften av 1 stk. sitron eller appelsin
  • 0,5 ss revet frisk ingefær
  • 10 stk. hel kardemomme eller 2 ts malt kardemomme
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3995 kcal
Fett 2 g
Protein 11 g
Karbohydrater 963 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Syltetøyet smaker nydelig på brødskive eller sammen med yoghurt og frokostblanding, men kan også brukes som kakefyll, på pavlova eller i pai.

Rabarbra inneholder oksalsyre, som kan gi magesmerter om du får i deg for mye. Meieriprodukter nøytraliserer oksalsyren. 

Ingefær og kardemomme kan byttes ut med for eksempel et par kanelstenger eller litt vanlijesukker. Eller bytt ut litt av rabarbraen med jordbær for et deilig blandingssyltetøy! Du kan også godt koke syltetøyet helt uten å tilsette krydder. 

Det er mest rødfarge i skallet, og det er de yngste stilkene som er rødest og best, og som det ikke er nødvendig å rense. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB15 12.12.2024 22:31:07