Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Tarte tartin med sjalottløk

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 450 g sjalottløk
  • 3 ss sukker , gjerne rørsukker
  • 1 ss smør
  • 4 kvister frisk timian
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss hvetemel
  • 1 pk butterdeig
Del

Tarte tatin med sjalottløk

(1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tarte tatin lages egentlig med epler, men det er ingenting i veien for å bruke løk i denne deilige paien isteden. Den egner seg utmerket som selvstendig rett sammen med en frisk salat, eller som tilbehør til en av julens tradisjonelle retter.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 450 g sjalottløk
  • 3 ss sukker , gjerne rørsukker
  • 1 ss smør
  • 4 kvister frisk timian
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss hvetemel
  • 1 pk butterdeig

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 °C.
  2. Rens sjalottløkene og del dem i to på tvers. Sett løken til side. 
  3. Hell sukker i en ildsfast form (ca. 22 cm) – gjerne en stekepanne eller metallform – og smelt det til karamell. Ta formen av varmen og rør inn smøret. Tilsett timian, svart pepper og balsamico. Vær forsiktig, det vil sprute!
  4. Legg sjalottløkene tett i tett i formen med snittflaten ned.
  5. Dryss benken med litt hvetemel og legg butterdeigplatene slik at de overlapper hverandre. Kjevle dem lett ut, slik at du får et stykke deig som er ca 2 cm større enn formen. Legg deigen på toppen og klem den forsiktig ned over løken. Plasser formen midt i ovnen og stek i 25-30 minutter, eller til butterdeigen har hevet og fått fin, gyllen farge.
  6. Ta formen ut av ovnen og la den hvile et par minutter før du hvelver den over på et fat eller en skjærefjøl. Skjær i snipper som tilbehør til lam eller viltkjøtt, eller som en selvstendig rett med salat av ruccula og fetaost ved siden av.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB12 04.12.2022 05:58:42