Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tarte tartin med sjalottløk

Tarte tatin med sjalottløk

Ingredienser

porsjoner
  • 450 g sjalottløk
  • 3 ss sukker , gjerne rørsukker
  • 1 ss smør
  • 4 kvister frisk timian
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss hvetemel
  • 1 pk butterdeig
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tarte tatin lages egentlig med epler, men det er ingenting i veien for å bruke løk i denne deilige paien isteden. Den egner seg utmerket som selvstendig rett sammen med en frisk salat, eller som tilbehør til en av julens tradisjonelle retter.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 450 g sjalottløk
  • 3 ss sukker , gjerne rørsukker
  • 1 ss smør
  • 4 kvister frisk timian
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss hvetemel
  • 1 pk butterdeig

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 200 °C.

  1. Rens sjalottløkene og del dem i to på tvers. 
  2. Hell sukker i en ildsfast form (ca. 22 cm), gjerne en stekepanne eller metallform, og smelt det til karamell. Ta formen av varmen og rør inn smøret. Tilsett timian, svart pepper og balsamico. Vær forsiktig, det vil sprute!
  3. Legg sjalottløkene tett i tett i formen med snittflaten ned.
  4. Dryss benken med litt hvetemel og legg butterdeigplatene slik at de overlapper hverandre. Kjevle dem lett ut, slik at du får et stykke deig som er ca 2 cm større enn formen. Legg deigen på toppen og klem den forsiktig ned over løken. Plasser formen midt i ovnen og stek i 25-30 minutter, eller til butterdeigen har hevet og fått fin, gyllen farge.
  5. Ta formen ut av ovnen og la den hvile et par minutter før du hvelver den over på et fat eller en skjærefjøl. Skjær i snipper som tilbehør til lam eller viltkjøtt, eller som en selvstendig rett med salat av ruccula og fetaost ved siden av.

Vil du heller lage en søt tarte tatin til dessert, så kan vi anbefale denne gode tarte tatin med rabarbra.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB11 24.07.2024 20:10:51