Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Panerte koteletter med stuede grønnsaker

Panerte koteletter med stuede grønnsaker

Ingredienser

porsjoner

Panering:

  • 2 stk. egg
  • 2 dl griljermel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss revet parmesan
  • 2 ss finhakkede frisk kruspersille

Stuede grønnsaker:

  • 3 stk. gulrot
  • 2 skiver kålrot
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 1 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl melk , eventuelt melk/ kokevann eller bare kokevann fra grønnsakene
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 845 kcal
Fett 53 g
Protein 53 g
Karbohydrater 32 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Panerte nakkekoteletter med stuede rotgrønnsaker er veldig god, smakfull og enkel kosemat. Paneringen sørger her for en «crispy» overflate og et mørt saftig indre. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Panering:

  • 2 stk. egg
  • 2 dl griljermel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss revet parmesan
  • 2 ss finhakkede frisk kruspersille

Stuede grønnsaker:

  • 3 stk. gulrot
  • 2 skiver kålrot
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 1 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl melk , eventuelt melk/ kokevann eller bare kokevann fra grønnsakene
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 845 kcal
Fett 53 g
Protein 53 g
Karbohydrater 32 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server panerte koteletter med stuede grønnsaker og kokte poteter.

Har du brødrester hjemme kan du lage ditt eget griljermel.

Podcast-episode: Sprøtt og godt – slik nailer du panering og fritering

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 4. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14902, server:MP-PRD-WEB13 10.07.2025 23:00:21