Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Brødrasp

Ingredienser

  • 1 stk. daggammelt brød
Del

Hjemmelaget griljermel av tørt brød

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hjemmelaget griljermel, strøkavring, strøbrød, brødkrum eller brødrasp er en enkel måte for å bruke opp tørt brød. Bruk griljermel i dine favortt kjøttboller, på toppen av fiskegratengen eller til panering av schnitzler og fiskepinner. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1 stk. daggammelt brød

Slik gjør du

  1. Skjær brødet i skiver. Legg brødskivene utover på et stekebrett.
  2. Sett stekebrettet i ovnen på 120 °C og tørk brødet  i ca. 20 minutter. Snu brødskivene halvveis i steketiden.
  3. Avkjøl brødskivene på rist.
  4. Rasp brødet når skivene er blitt kalde. Alternativt kan du ha skivene i en tett plastpose og kjevle over til det er fint smuldret.

Bruk griljermel eller brødrasp til panering, i vaffelrøra, i smuldrepai, gratinering og mye mer. Holdbarheten på brødrasp er 1 mnd i en tett oppbevaringsboks, eller et år i fryseren.

Oppskriften er utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3418, server:MP-PRD-WEB12 29.11.2022 12:36:57