Hjemmelaget griljermel av tørt brød

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Hjemmelaget griljermel, strøkavring, strøbrød, brødkrum eller brødrasp er en enkel måte for å bruke opp tørt brød. Bruk griljermel i dine favortt kjøttboller, på toppen av fiskegratengen eller til panering av schnitzler og fiskepinner. 

Ingredienser

  • 1 stk. daggammelt brød

Slik gjør du

  1. Skjær brødet i skiver. Legg brødskivene utover på et stekebrett.
  2. Sett stekebrettet i ovnen på 120 °C og tørk brødet  i ca. 20 minutter. Snu brødskivene halvveis i steketiden.
  3. Avkjøl brødskivene på rist.
  4. Rasp brødet når skivene er blitt kalde. Alternativt kan du ha skivene i en tett plastpose og kjevle over til det er fint smuldret.

Bruk griljermel eller brødrasp til panering, i vaffelrøra, i smuldrepai, gratinering og mye mer. Holdbarheten på brødrasp er 1 mnd i en tett oppbevaringsboks, eller et år i fryseren.

Oppskriften er utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.