Lagre

Ingredienser

12  porsjoner

Bunn:

  • 12 stk. havrekjeks
  • 100 g smør
  • 0,5 ts malt kanel

Ostefyll:

  • 600 g kremost naturell
  • 1 dl seterrømme
  • saft og skall av 1 stk. sitron
  • 150 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 stk. egg

Søt rømmekrem:

  • 2 dl seterrømme
  • 3 ss melis
Del

Verdens beste ostekake

(14)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En kake som oppfyller alle krav til en perfekt ostekake! Passe søt og syrlig, fløyelsmyk i konsistensen og med en knasende god bunn. Nam!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

12  porsjoner

Bunn:

  • 12 stk. havrekjeks
  • 100 g smør
  • 0,5 ts malt kanel

Ostefyll:

  • 600 g kremost naturell
  • 1 dl seterrømme
  • saft og skall av 1 stk. sitron
  • 150 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 stk. egg

Søt rømmekrem:

  • 2 dl seterrømme
  • 3 ss melis

Slik gjør du

  1. Knus kjeksen grovt og ha den i en matprosessor sammen med romtemperert smør og kanel. Kjør alt til en jevn masse.
  2. Hell kjeksblandingen i en springform med løs bunn, 24 cm i diameter. Fordel kjeksblandingen godt og klem det sammen som til en bunn. Stek bunnen på nederste rille ved 180 °C i 10 minutter.
  3. Rør ost og rømme til en klumpfri røre. Tilsett resten av ingrediensene og visp det sammen. Hell ostefyllet over kjeksbunnen. Skru ned temperaturen på ovnen til 140 °C og stek kaken i 1 time - 1 time og 15 minutter.
  4. Kaken er ferdig når den har stivnet langs kantene, men fortsatt ”disser” på midten. Da smaker den aller best! Avkjøl kaken helt.
  5. Stivpisk rømme og melis og fordel kremen over kaken. 

Lag kaken dagen før den skal serveres. Ostekaken trenger litt tid for å stivne etter steking. Vil du ha flere ostekaker å velge mellom? Da bør du ta en titt på vår samleside med ostekaker.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant