Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Verdens beste ostekake

Verdens beste ostekake

Ingredienser

12  porsjoner

Bunn:

  • 12 stk. havrekjeks
  • 100 g smør
  • 0,5 ts malt kanel

Ostefyll:

  • 600 g kremost naturell
  • 1 dl seterrømme
  • saft og skall av 1 stk. sitron
  • 150 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 stk. egg

Søt rømmekrem:

  • 2 dl seterrømme
  • 3 ss melis
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 404 kcal
Fett 32 g
Protein 7 g
Karbohydrater 21 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (19)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En kake som oppfyller alle krav til en perfekt ostekake! Passe søt og syrlig, fløyelsmyk i konsistensen og med en knasende god bunn. Nam!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

12  porsjoner

Bunn:

  • 12 stk. havrekjeks
  • 100 g smør
  • 0,5 ts malt kanel

Ostefyll:

  • 600 g kremost naturell
  • 1 dl seterrømme
  • saft og skall av 1 stk. sitron
  • 150 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 stk. egg

Søt rømmekrem:

  • 2 dl seterrømme
  • 3 ss melis
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 404 kcal
Fett 32 g
Protein 7 g
Karbohydrater 21 g

Slik gjør du

  1. Knus kjeksen grovt og ha den i en matprosessor sammen med romtemperert smør og kanel. Kjør alt til en jevn masse.
  2. Hell kjeksblandingen i en springform med løs bunn, 24 cm i diameter. Fordel kjeksblandingen godt og klem det sammen som til en bunn. Stek bunnen på nederste rille ved 180 °C i 10 minutter.
  3. Rør ost og rømme til en klumpfri røre. Tilsett resten av ingrediensene og visp det sammen. Hell ostefyllet over kjeksbunnen. Skru ned temperaturen på ovnen til 140 °C og stek kaken i 1 time - 1 time og 15 minutter.
  4. Kaken er ferdig når den har stivnet langs kantene, men fortsatt ”disser” på midten. Da smaker den aller best! Avkjøl kaken helt.
  5. Stivpisk rømme og melis og fordel kremen over kaken. 

Lag kaken dagen før den skal serveres. Ostekaken trenger litt tid for å stivne etter steking. Vil du ha flere ostekaker å velge mellom? Da bør du ta en titt på vår samleside med ostekaker.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB12 09.10.2024 14:50:50