Japansk ostekake med tre ingredienser

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Tre ingredienser er nok for å lage denne lekre ostekakevarianten som stammer fra Japan. Server den i all sin enkelhet med bare et lett melisdryss eller i selskap med frisk frukt eller bær.  

Ingredienser

 • 250 g hvit sjokolade
 • 6 stk egg
 • 250 g kremost naturell

Slik gjør du

 1. Forvarm stekeovnen til 170 ºC.
 2. Legg bakepapir i bunnen av en 20 cm springform og smør den godt med olje. Pakk aluminiumsfolie rundt formen, så den blir helt tett. Sett til side.
 3. Brekk sjokoladen i biter og ha den i en skål. Plasser skålen over en kjele med kokende vann, uten at selve skålen kommer ned i vannet. Trekk kjelen av platen og la den stå i ro til sjokoladen har smeltet.
 4. Skill eggene. Sett eggeplommer til side i en skål.
 5. Ha eggehvitene i en miksebolle og pisk dem til stivt skum.
 6. Rør kremost sammen med smeltet sjokolade til en glatt krem uten klumper. Rør inn eggeplommer.
 7. Vend først inn 1/3 av de stivpiskede eggehvitene i sjokoladekremen.Vend deretter inn resten av eggehviten. Vær lett på hånden, så du ikke «slår ut» luften.
 8. Sett formen i en langpanne. Plasser langpannen midt i ovnen og hell i kokende vann til det står 3 cm opp på formen.
 9. Stek først kaken i 15 minutter, senk varmen til 160 ºC, og stek ytterligere 15 minutter. Skru deretter av ovnen, og la kaken stå enda 15 minutter, eller til kaken er fast, men fortsatt litt «dissete». 
 10. Ta kaken ut av ovnen og og avkjøl den helt på rist. La kaken stå kaldt til den skal serveres.

Dryss kaken med melis før servering.

Hvit sjokolade kan erstattes av alle typer sjokolade, også mørk sjokolade (70%). Hvit sjokolade gir en nydelig lys kake. Bruker man mørk sjokolade, blir det naturligvis en sjokoladekake.

 

Vil du ha litt mer smak i kaken, kan du tilsette litt vaniljesukker eller finrevet skall av appelsin, sitron eller lime.
 

Kommentarer

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.