Japansk ostekake med tre ingredienser

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Tre ingredienser er nok for å lage denne lekre ostekakevarianten som stammer fra Japan. Server den i all sin enkelhet med bare et lett melisdryss eller i selskap med frisk frukt eller bær.  

Ingredienser

 • 250 g hvit sjokolade
 • 6 stk. egg
 • 250 g kremost naturell

Slik gjør du

 1. Legg bakepapir i bunnen av en 20 cm springform og smør den godt med olje. Pakk aluminiumsfolie rundt formen, så den blir helt tett.
 2. Brekk sjokolade i biter og ha den i en skål. Plasser skålen over en kjele med kokende vann, uten at selve skålen kommer ned i vannet. Trekk kjelen av platen og la den stå i ro til sjokoladen har smeltet.
 3. Skill eggene.
 4. Rør kremost sammen med smeltet sjokolade til en glatt krem uten klumper. Rør inn eggeplommene.
 5. Pisk eggehvitene til stivt skum. Vend først inn 1/3 av de stivpiskede eggehvitene i sjokoladekremen, og deretter resten av eggehvitene. Vær lett på hånden, så du ikke «slår ut» luften.
 6. Sett formen i en langpanne. Plasser langpannen midt i ovnen på 170 ºC. Hell i kokende vann til det står 3 cm opp på formen.
 7. Stek først kaken i 15 minutter. Senk varmen til 160 ºC, og stek ytterligere 15 minutter. Skru deretter av ovnen, og la kaken stå enda 15 minutter, eller til kaken er fast, men fortsatt litt «dissete». 
 8. Ta kaken ut av ovnen og og avkjøl den helt på rist. La kaken stå kaldt til den skal serveres.

Dryss kaken med melis før servering.

Hvit sjokolade kan erstattes av alle typer sjokolade, også mørk sjokolade (70%). Hvit sjokolade gir en nydelig lys kake. Bruker man mørk sjokolade, blir det naturligvis en sjokoladekake.

 

Vil du ha litt mer smak i kaken, kan du tilsette litt vaniljesukker eller finrevet skall av appelsin, sitron eller lime.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

  Se alle kommentarer...

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.