Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Florentinsk ostekake

Florentinsk ostekake

Ingredienser

Kakebunn:

  • 180 g digestive kjeks eller annen grov kjeks
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss malt kanel
  • 80 g smeltet smør

Krem:

  • 400 g kremost naturell
  • 300 g cottage cheese
  • 5 stk. egg
  • 30 g kakaopulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 250 g sukker
  • 3 ss sterk kaffe
  • 2 ts malt kanel

Glasur:

  • 2,5 dl seterrømme eller créme fraîche
  • 125 g melis

Pynt:

  • 50 g revet kokesjokolade
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ts kakaopulver
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Prøv denne nydelige ostekaken med smak av kanel og kakao.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Kakebunn:

  • 180 g digestive kjeks eller annen grov kjeks
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss malt kanel
  • 80 g smeltet smør

Krem:

  • 400 g kremost naturell
  • 300 g cottage cheese
  • 5 stk. egg
  • 30 g kakaopulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 250 g sukker
  • 3 ss sterk kaffe
  • 2 ts malt kanel

Glasur:

  • 2,5 dl seterrømme eller créme fraîche
  • 125 g melis

Pynt:

  • 50 g revet kokesjokolade
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ts kakaopulver

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene til bunnen i en hurtigmikser og kjør det sammen til en jevn masse. Klem det ut i en springform (24 cm) og sett til side.
  2. Vask miksebollen og tilsett alle ingrediensene til kakekremen. Kjør det i hurtigmikseren til det er godt blandet og glatt uten klumper.
  3. Hell kremen forsiktig over kakebunnen. Det er lurt å la kremen renne over en øse som nesten hviler mot bunnen – på den måten unngår du at deler av bunnen løser seg opp i kremen.
  4. Stek kaken ved 170 ºC i ca. 1 time eller til kaken så vidt er fast.
  5. Bland sammen rømme og melis til glasuren. Ta kaken ut av ovnen og hell over rømmeglasuren. Fordel den jevnt over kaken og sett den inn i ovnen igjen i 10-15 minutter. Ta ut kaken og avkjøl den helt.
  6. Dryss over revet mørk sjokolade og en blanding av kanel og kakao før servering.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB15 26.04.2024 19:29:47