Bakt ostekake

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Fløyelsmyk og kremet ostekake med sprø og deilig kjeksbunn, toppet med små marshmallows og sjokolade, kan det bli bedre? Neppe, men kaken blir minst like god om du heller ønsker å pynte den med friske bær. 

Ingredienser

  • 150 g kornmo kjeks
  • 150 g smeltet smør
  • 3 ss brunt sukker

Topping:

  • 100 g sjokolade
  • 12 dl fløte
  • 1 pk mini marshmallows

Fyll:

  • 675 g kremost naturell
  • 200 g finkornet sukker
  • frø fra 1 stk vaniljestang eventuelt 2ts vaniljesukker
  • 3 dl rømme
  • 3 stk egg

Slik gjør du

1. Knus kjeks til smuler. Bland sammen kjekssmuler, smør og sukker. Kle en form med bakepapir. Trykk kjeksblandingen jevnt utover bunnen av formen og litt opp på sidene. Stek bunnen ved 180 °C i 10 minutter.

2. Bruk en kjøkkenmaskin og pisk kremost til den har en luftig og glatt konsistens. Pisk inn sukker litt etter litt på lav hastighet. Skrap ned langs kanten. Tilsett frø fra vaniljestang og rømme, bland alt godt sammen. Ha i ett og ett egg, og visp til alt er blandet.

3. Hell ostemassen over i den stekte bunnen. Stek kaken på 180 °C i 50-60 minutter. Ostemassen skal være fast, men fortsatt litt «dissete» i midten. Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og la ostekaken stå i stekeovnen i ytterligere 30 minutter. Avkjøl kaken og sett den i kjøleskapet over natten (minst 4 timer).

4. Brekk eller hakk sjokolade i små biter, og ha dem i en liten kjele sammen med kremfløte. Smelt sjokoladen på svak varme, se til at det ikke svir seg. Rør blandingen godt sammen og avkjøl. Ganachen stivner og blir tykkere om den settes kaldt.

5. Ha marshmallows på toppen av ostekaken, bruk en skibrenner/créme brûlée brenner, og svi av til du får en fin farge på marshmallowsen.

Har du ikke skibrenner/créme brûlée- brenner kan du sette kaken med marshmallows på øverste rille i en forvarmet stekeovn på 250 °C, bruk gjerne grillfunksjon, til marshmallowsen får en fin gyllen farge. Obs! Dette går raskt - se til at det ikke svir seg.

6. Pynt med sjokoladeganache rundt kaken til slutt. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.