Ostekake med pepperkakebunn

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Har du pepperkaker eller andre julekaker, og risgrøt eller riskrem til overs i julen kan du lage denne deilige ostekaken. Server den gjerne med friske bringebær og bringebærsaus. En herlig juledessert!

Ingredienser

16 Porsjoner

Ostekakebunn:

  • 240 g pepperkake eller andre julekaker som biscotti eller sirupsnipper
  • 120 g smør
  • 30 g mandler (kan sløyfes)

Ostekakemasse:

  • 6 plater gelatinplater
  • 200 g gresk yoghurt
  • 200 g kremost naturell
  • 2 stk egg
  • 180 g melis
  • 200 g risgrøt
  • 4 ts sitronsaft

Bringebærsaus:

  • 225 g frosne bringebær
  • 100 g melis
  • 2 ss sitronsaft

Pynt:

  • 1 pk bringebær (á 175 g)

Slik gjør du

  1. Kjør pepperkaker (eller andre julekaker som biscotti eller sirupsnipper) og mandler i en hurtighakker eller blender til de er knust.
  2. Smelt smør i en liten kjele og hell smeltet smør i den knuste kjeksen. Rør det sammen.
  3. Kle bunnen av en springform (ca. 20 cm i diameter) eller en rektangulær form (ca. 20x25 cm) med bakepapir. 
  4. Press ut kjeksblandingen i formen slik at den blir flat og kompakt. 
  5. Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter.
  6. Bland sammen kremost, gresk yoghurt, egg og melis i en bolle.
  7. Rør inn risgrøt/riskrem i blandingen. 
  8. Varm sitronsaft i en liten kjele, trekk kjelen av platen og smelt gelatin i saften. 
  9. Bland litt av osteblandingen i gelatinen, og ha deretter gelatinen tilbake i bollen med osteblandingen. 
  10. Rør rundt og hell blandingen over bunnen i formen
  11. Sett kjørlig til kaken stivner. 
  12. Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.

Server ostekaken med friske bringebær og bringebærsaus.

Ostekake med pepperkakebunn

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.