Ingredienser

16  porsjoner

Ostekakebunn:

  • 250 g pepperkake eller andre julekaker som biscotti eller sirupsnipper
  • 120 g smør
  • 30 g mandler (kan sløyfes)

Ostekakemasse:

  • 6 plater gelatinplater
  • 200 g gresk yoghurt
  • 200 g kremost naturell
  • 2 stk. egg
  • 180 g melis
  • 200 g risgrøt
  • 4 ts sitronsaft

Bringebærsaus:

  • 225 g frosne bringebær
  • 100 g melis
  • 2 ss sitronsaft

Pynt:

  • 1 pk bringebær (á 175 g)
Del

Ostekake med pepperkakebunn

(2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du pepperkaker eller andre julekaker, og risgrøt eller riskrem til overs i julen kan du lage denne deilige ostekaken. Server den gjerne med friske bringebær og bringebærsaus. En herlig juledessert!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

16  porsjoner

Ostekakebunn:

  • 250 g pepperkake eller andre julekaker som biscotti eller sirupsnipper
  • 120 g smør
  • 30 g mandler (kan sløyfes)

Ostekakemasse:

  • 6 plater gelatinplater
  • 200 g gresk yoghurt
  • 200 g kremost naturell
  • 2 stk. egg
  • 180 g melis
  • 200 g risgrøt
  • 4 ts sitronsaft

Bringebærsaus:

  • 225 g frosne bringebær
  • 100 g melis
  • 2 ss sitronsaft

Pynt:

  • 1 pk bringebær (á 175 g)

Slik gjør du

  1. Kjør pepperkaker (eller andre julekaker som biscotti eller sirupsnipper) og mandler i en hurtighakker eller blender til de er knust.
  2. Smelt smør i en liten kjele og hell smeltet smør i den knuste kjeksen. Rør det sammen.
  3. Kle bunnen av en springform (ca. 20 cm i diameter) eller en rektangulær form (ca. 20x25 cm) med bakepapir. 
  4. Press ut kjeksblandingen i formen slik at den blir flat og kompakt. 
  5. Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter.
  6. Bland sammen kremost, gresk yoghurt, egg og melis i en bolle.
  7. Rør inn risgrøt/riskrem i blandingen. 
  8. Varm sitronsaft i en liten kjele, trekk kjelen av platen og smelt gelatin i saften. 
  9. Bland litt av osteblandingen i gelatinen, og ha deretter gelatinen tilbake i bollen med osteblandingen. 
  10. Rør rundt og hell blandingen over bunnen i formen
  11. Sett kjørlig til kaken stivner. 
  12. Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprosessor, kjør til massen er glatt og sil den.

Server ostekaken med friske bringebær og bringebærsaus.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant