Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ostekake med blåbær

Ostekake med blåbær

Ingredienser

16  porsjoner

BUNN:

  • 2,5 dl havrekjeks
  • 3 ss sukker
  • 5 ss smør

Fyll:

  • 250 g kremost naturell
  • 250 g snøfrisk naturell
  • 100 g melis
  • 6 stk. gelatinplater
  • 0,5 dl kokende vann
  • 2 ss melk
  • 2 ts vaniljeessens
  • 3 dl kremfløte

Pynt:

  • 5 dl frosne blåbær
  • 1 dl blåbærsaft
  • 2 stk. gelatinplater
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 285 kcal
Fett 21 g
Protein 4 g
Karbohydrater 19 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En deilig ostekake med sprø kjeksbunn, et friskt og syrlig fyll av kremost og pisket fløte, som er pent pyntet med blåbær. En 17. mai-kake som fort blir midtpunktet på kakebordet. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

16  porsjoner

BUNN:

  • 2,5 dl havrekjeks
  • 3 ss sukker
  • 5 ss smør

Fyll:

  • 250 g kremost naturell
  • 250 g snøfrisk naturell
  • 100 g melis
  • 6 stk. gelatinplater
  • 0,5 dl kokende vann
  • 2 ss melk
  • 2 ts vaniljeessens
  • 3 dl kremfløte

Pynt:

  • 5 dl frosne blåbær
  • 1 dl blåbærsaft
  • 2 stk. gelatinplater
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 285 kcal
Fett 21 g
Protein 4 g
Karbohydrater 19 g

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovn til 175 °C.

2. Knus havrekjeks til smuler i en foodprosessor, ha i sukker og kjør det raskt sammen. Smelt smør i en liten kjele og ha det i kjeksblandingen. Rør godt og ha blandingen over i en smurt springform, 22 cm i diameter, med bakepapir i bunnen. Trykk kjeksbunnen godt sammen, og stek den på nederste rille i ca. 15 minutter. Avkjøl.

3. Rør ost og melis sammen til en luftig ostemasse, 2-3 minutter.

4. Legg gelatinplater i kaldt vann, 5-10 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i kokende vann. Spe gelatinen forsiktig i ostemassen, rør godt. Ha i melk og vaniljeessens.

5. Pisk kremfløte stiv og vend den forsiktig inn i ostemassen. Hell fyllet over den avkjølte kjeksbunnen, og sett kaken kjølig til ostemassen har stivnet, gjerne over natten.

6. Legg gelatinplater i kaldt vann, 5-10 minutter. Ta kaken ut av formen og sett den på et kakefat.

7. Varm opp blåbærsaft i en liten kjele. Klem ut vannet og smelt gelatinen i den varme blåbærsaften. Ha halvfrosne blåbær i en bolle og hell saften over bærene, rør forsiktig slik at blåbærene dekkes av saften. La stå et par minutter til saften begynner å stivne. Legg blåbærene på toppen av kaken og den er klar til servering. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB15 09.10.2024 15:05:12