1. Forvarm stekeovn til 175 °C.
2. Knus havrekjeks til smuler i en foodprosessor, ha i sukker og kjør det raskt sammen. Smelt smør i en liten kjele og ha det i kjeksblandingen. Rør godt og ha blandingen over i en smurt springform, 22 cm i diameter, med bakepapir i bunnen. Trykk kjeksbunnen godt sammen, og stek den på nederste rille i ca. 15 minutter. Avkjøl.
3. Rør ost og melis sammen til en luftig ostemasse, 2-3 minutter.
4. Legg gelatinplater i kaldt vann, 5-10 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i kokende vann. Spe gelatinen forsiktig i ostemassen, rør godt. Ha i melk og vaniljeessens.
5. Pisk kremfløte stiv og vend den forsiktig inn i ostemassen. Hell fyllet over den avkjølte kjeksbunnen, og sett kaken kjølig til ostemassen har stivnet, gjerne over natten.
6. Legg gelatinplater i kaldt vann, 5-10 minutter. Ta kaken ut av formen og sett den på et kakefat.
7. Varm opp blåbærsaft i en liten kjele. Klem ut vannet og smelt gelatinen i den varme blåbærsaften. Ha halvfrosne blåbær i en bolle og hell saften over bærene, rør forsiktig slik at blåbærene dekkes av saften. La stå et par minutter til saften begynner å stivne. Legg blåbærene på toppen av kaken og den er klar til servering.