Ingredienser

  • 400 g steinbitfilet eller annen hvit fisk
  • 1 l fiskekraft
  • 4 stk. gulrot
  • 3 stk. sjalottløk
  • 100 g sukkererter
  • 0,25 stk. rød chili
  • 2 ss olje til steking
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 8 stk. rød cherrytomat
  • 100 g reker
  • 1 ss hakket frisk dill
Del

Klar fiskesuppe

(1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En lett og deilig fiskesuppe med steinbit, reker og fargerike grønnsaker - et godt alternativ til den tradisjonelle jevnete fiskesuppen. Lager du fiskekraften selv, er du sikker på å få en suppe med ekstra mye smak. Server med godt, fersk brød. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 400 g steinbitfilet eller annen hvit fisk
  • 1 l fiskekraft
  • 4 stk. gulrot
  • 3 stk. sjalottløk
  • 100 g sukkererter
  • 0,25 stk. rød chili
  • 2 ss olje til steking
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 8 stk. rød cherrytomat
  • 100 g reker
  • 1 ss hakket frisk dill

Slik gjør du

  1. Kok opp litt av fiskekraften en i en kjele. Skjær steinbit i biter og legg den i den varme kraften. La den trekke i ca. 10 minutter, til den er gjennomkokt.
  2. Kutt gulrot i tynne skiver, sjalottløk i båter og sukkererter i to på langs. Finhakk chili.
  3. Varm olje i en vid gryte og fres grønnsakene raskt.
  4. Tilsett revet ingefær, hell i fiskekraft og kok opp.
  5. Legg fiskebiter og cherrytomater i suppen. Sil kokekraften før den tilsettes suppen.
  6. La alt bli gjennomvarmt og smak til med salt og kvernet pepper.
  7. Fordel rensede reker i tallerkenene, hell i suppe og dryss over finhakket dill før servering.

Server gjerne med ferskt grovt brød.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant